Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uopće više ne brojim koliko sam albuma obradio od Micka Clarkea. Aktualni "The Blues, Man, Rides Again!" objavljen je 27. listopada za Rockfold Records i kao na svima do sada Mick nastavlja svoju određenost da svoje glazbeno biće održava živim i to na način da potpuno beskompromisno izvodi blues koji zvuči čvrsto, energično, s dubokom involviranošću u mulj velike rijeke Mississippi.

Phuuu... novih 14 skladbi utkanih u malo više od 56', sve nas koji volimo i pratimo ovaj glazbeni stil, zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. Sve ono što mi jako dobro prepoznajemo sada je dobilo novu "obleku" i sada Mick to prezentira onako kako je to njegov običaj i, moram priznati, to mi se itekako sviđa.

Mick Clarke nije neko novo glazbeno ime, on je na sceni još od kraja šezdesetih, od onog poznatog, sjajnog britanskog "blues booma". Svoju karijeru započeo je u bendu Killing Floor, koji su pratili poznate blues legende, kao što su: Freddie King, Howlin 'Wolf, Otis Span i Arthur "Big Boy" Crudup. Ovaj bend objavio je dva albuma koji danas imaju kultni status i uvršteni su među dvadeset najboljih britanskih blues albuma između 1967. i 1970. godine. Godine 2003. bend se ponovno okuplja i radi na studijskim snimkama, pokreće neke projekte, ide na turneje te svira na važnim europskim blues i rock festivalima.

Početkom osamdesetih godina krenuo je Mick Clarke Band, koji je bio osobito popularan u Londonu i okolici, a uskoro stižu ponude iz Europe i Amerike. Radi sa sjajnim glazbenicima, poput pokojnog Johnnya Wintera, Canned Heata, Foghata i C.J. Chenieroma. Danas pripada jednom od redovitih, važnih glazbenih imena koja redovito nastupaju u Europi, Aziji i Americi.

Ovaj album, "The Blues, Man, Rides Again!", karakterizira dosta sirovi, prozračni način sviranja vrlo znalački uklopljeni u kompletnu prezentacijsku formu. Naime, Mick "praši" izuzetno snažno, nema tu puno mjesta za neke kompromise, on doista svojom prezentacijskom formom traži da se volumen glasnoće ne štedi, već idemo što se bolje "frlji", to su ugođaj i feeling jači, efektniji i dojmljiviji. Sav materijal Mick je snimio s svojim starim prijateljem Billom Thorndycraftom u studiju Rockfold u Surreyju u kolovozu 2023. Njih dvojica zajedno su osnovali band Killing Floor. O njima već sam naveo što-šta, ali želio bih još dodati da su pored toga svega nastupali i s bendovima, poput: The Nice, Yes, Jethro Tull, Captain Beefheart, Ten Years After i drugim imenima tog razdoblja, a definitivno oni su bili dio britanskog "blues booma" kasnih šezdesetih.

"The Blues, Man, Rides Again!" osupnuti će vas svojom raznolikošću, energijom i slideom, osobitom atmosferom. Ima tu doista svega i stoga valja poslušati kompletni sadržaj albuma, koji u sebi krije onu neku posebnu, osobitu energiju, poruku, "mojo" i što ga više slušam i vrtim to je njegova ekspresija snažnija!

Po meni, album "The Blues, Man, Rides Again!" je istinsko iznenađenje zbog svoje dinamičnosti, čvrstine i duboke određenosti ka rock n' bluesu, a ovih 14 ponuđenih i snimljenih skladbi direktno i snažno poduprijeti će njegovu daljnju i ponovnu globalnu afirmaciju.

Album sadrži šest originalnih pjesama plus osam novih. Ove najnovije pjesme mješavina su originala i blues standarda. Postavlja se pitanje je li to zapravo Mick želi ili mu je bolje i jednostavnije sve onako "šibati" od kuće. Priznajem, bez obzira na sve ipak sam ostao pomalo zatečen kako sve skladbe na ovom albumu poprimaju snažni "bluzersko - rockerski štih" i kako su mi sve do jedne dobro legle!

Preporuka

Album "The Blues, Man, Rides Again!" je pred svima vama i nakon samo nekoliko preslušavanja u meni je u potpunosti stvorena izuzetno pozitivna percepcija ovog albuma. Upravo tu i takvu percepciju sada jednostavno želim podijeliti s vama. Vjerujem da će se mnogi iznenaditi ako dođu u posjed albuma "The Blues, Man, Rides Again!". Ruku na srce i zapravo Mick Clarke jasno pokazuje od kuda vjetar puše i kako se slušatelji s neviđenom lakoćom prilagođavaju novonastaloj situaciji i ovoj odličnoj glazbenoj ponudi. Album doista ne bi trebao imati nikakvih problema i stvarno ih nema, dapače! Album će vjerujem biti izvrsno prihvaćen. I stoga, doista nema nikakvih razloga da i vi poštovani posjetitelji "Blues Cornera" glazbenog portala SoundGuardian.com ne potražite ovaj nadahnuti album i vjerujem da kroz samo nekoliko dana ili preslušavanja on će jednostavno postati dio vas samih. Super, zar ne?

Više saznajte na:
www.mickclarke.com
Airplay Direct: http://airplaydirect.com/mickclarke
Bandcamp: https://mickclarkeband.bandcamp.com/track/dimples
https://open.spotify.com/artist/67mAkA5iBh0bWPJojt1AHt?si=-55fxixTQQKUdy-5Gx2JJQ22&nd=1
www.mickclarke.com/album/thebluesmanridesagain.htm

Popis pjesama:

1. The Blues Man Rides Again/ You Got to Move 3:11
2. Mind Over Matter 2:50
3. Turpentine 3:39
4. Good To Go 3:28
5. Preachin' to the Choir 3:40
6. Tearing Up My Home 3:45
7. Love's A Disease 3:19
8. If You Can't Follow 4:11
9. I Sing Um The Way I Feel 3:44
10. I Asked For Water 4:59
11. Doing The Best I Can 3:56
12. Mizzable Blues 3 54
13. Baby Please Don't Throw Me Down 3:48
14. Love Her With A Feeling 4:38

(Rockfold Records)

Your bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala