Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ni sam ne znam koliko sam puta napisao da se uvijek oduševim kada naletim na album glazbenika, izvođača, kojeg još do sada nisam slušao. Ryan T. Higgins je definitivno novo ime i ima novi album - "Mad Love", koji upravo danas, 10. studenog ima svoj "street date". Blues Corner glazbenog portala SoundGuardian.com jedno je od rijetkih mjesta na ovim prostorima koje vam donosi ekskluzivne informacije i nudi vam da ponešto novo čujete i saznate.

Nije ovo nikakvo samo isticanje, već čista realnost koju nitko ne može poreći, jer upravo Blues Corner vam već godinama donosi glazbena imena i njihove albume u baš toj ekskluzivnoj formi. Naime, nisam još do sada uspio naići da se još netko ovime bavi baš na takav način. Ima tu dosta imena izvođača koji tek traže globalnu afirmaciju, ali ima i onih koji su u samom vrhu ovog glazbenog stila.

Jako sam zadovoljan kada dobijem ovakav materijal, kada spoznam da na internetu još nitko nije napisao niti slova o novom izdanju i da je moja malenkost na ovaj ili onaj način prva koja to čini ne povodeći se ničime. Dakle, ono što čujem, to slušam i radim bilješke, skupljam neke svoje utiske i nakon toga spoznam da većina istu stvar percipira na isti način; to znači da nisam usamljen u svemu tome. I priznajem da se potom samo zadovoljno smješkam! Da, zadovoljan sam i znam da nisam usamljen u toj i takvoj priči.

Ryan T. Higgins, pjevač i tekstopisac grupe Northwest odlučuje se na prvi samostalni projekt, album "Mad Love". To je po meni vrlo solidna kolekcija 12 pjesama koja uključuje 8 originalnih autorskih stvari + 4 obrade. Ovih 12 skladbi na vrlo direktan način pokazuju kako profesionalni put ima svoju progresiju, kako određeni utjecaji potiču umjetnika da stvara i da ga ti utjecaji vode kroz prostor koji je obojen, ispunjen raznim glazbenim stilovima. Rekli bi, sve je dobro došlo ako ima mjeru i dozirano je u pravoj mjeri.

Ryan T Higgins je svirao sve instrumente na albumu (vokal, gitara,bas, klavijature), dok je za bubnjevima bio kolega iz bivšeg benda Rick J. Bowen.

Kako sam već napisao, na albumu se susrećemo s različitim glazbenim stilovima i na kraju krajeva ovih gotovo 48' ispunjava glazba koju volimo slušati i uz nju provoditi svoje slobodno vrijeme.

Preporuka

Doista iskreno mislim da će svaki od nas koji volimo dobru i kvalitetnu glazbu doći na svoje i na prvom solo albumu Ryana T Higginsa pronaći nešto za sebe. I opet, na kraju ću vam odati malu tajnu. Od ovih 12 skladbi čak njih 9 doista su mi priredile vrlo ugodno iznenađenje i jako sam zadovoljan zbog toga.'

"Mad Love" je album kojeg ćete povremeno skidati s police i biti će vam drago što ga opet i ponovo slušate. Nije li to sjajno!?

Više o svemu saznajte na:
https://ryanthiggins.live/
https://www.facebook.com/Ryan-T-Higgins-Music-413835838709777/
https://www.instagram.com/theryanthiggins/
https://www.youtube.com/@ryanhiggins4509

Popis pjesama:

1. And I Suffer 4:36
2. Never Been to Reno 3:13
3. Mad Love (I Want You to Love Me) 4:15
4. Lonesome Dog 2:41
5. It's Time and I Can Feel It / 5:27
6. Folsom Prison Blues / 3:51
7. When It Comes to Love/2:26
8. Bobo Gogog/ 5:53
9. Maybe It's Time/3:49
10. City Love/ 4:03
11. Daddy's Little Kitty 2:37
12. Champagne and Reefer 4:34

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski