Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovih niti 36' nove glazbe koje je snimio Kenny Wayne Shepherd, i koja je nazvana "Dirt on My Diamonds Volume 1", i koju je uoravo danas 17. studenog objavila izdavačka kuća Provogue/Mascot Label Group, baš mi je dala, ono... za misliti.

Kennyja pratim od njegovih početaka, od njegovog prvog albuma i njegov opus poznajem, onako, poprilično dobro. Danas je on doslovno blues rocker, koji nam dolazi iz Louisiane, koji doista više ništa ne mora. U svoje slobodno vrijeme provodi u radionici gdje reparira stare makine koje su mu posebna strast. S druge strane oko sebe ima odličnu ekipu glazbenika, kojima doista ne treba ništa objašnjavati, a on sam, osim što svira gitaru, ovaj puta preuzima i glavne vokalne dionice, dok pjevač Noah Hunt pjeva vokale za otprilike polovicu ovih pjesama u kojima Shepherd vodi glavnu riječ. Tu su još Chris Layton na bubnjevima (ex Double Trouble SRV-a) i legendarni klavijaturist iz New Orleansa Joe Krown.

Nakon što mu je ona glupa boleština sje... turneju na kojoj su prašili i promovirali "The Traveler" (2019.), Kenny i bend ponovo su sve pokrenuli obilježavajući 25 godina od izlaska prvog albuma "Trouble Is…" (1997.). Sve je to dalo neki novi, snažni vjetra u leđa ovoj sjajnoj ekipi. No sada Kenny ide dalje i pred nama je prvi od očekujuća još tri albuma za koje je pjesme napisao i koproducirao Marshall Altman, koji je, čini se, postao svojevrsni mentor. Što se tiče same furke, nema većih promjena u Shepherdovom pristupu. No, ove melodije zapravo predstavljaju primjer kako Kenny svoju ljubav prema bluesu usmjerava u one druge glazbene žanrove. Lucidan primjer je Elton Johnova "Saturday Night's Alright For Fighting".

Nema kod Kennyja puno filozofije, tu se praši sve u 16! Tu je njegova vrckava, raspaljiva gitara; svi znamo da je Kenny majstor riffa, da je uvijek sklon smišljati ugodne gitarističke fraze. Njegove funky odrednice itekako smišljeno potiču sve na plesni podij. Pa, zaboga, zar to i nije glavna namjera svakog albuma, jednom je Lennon rekao da je album dobar onoliko koliko s njega možete skinuti singlova. I da, ima u tome nešto. Naslovna skladba definitivno je pokretačka snaga onoga što nas očekuje na ovom albumu. Ne bih želio potencirati one neke meni osobno ne baš privlačne ritmove, ali eto ova ekipa uspjela ih je ublažiti, uobličiti i iz svega složiti pjesmu. No, najbolje se osjećam kada slušam Kennyja i bend kako razvaljuju stvari poput "Ease My Mind", "Bad Intentions" i "Best Of Times". "Sweet & Low" po meni je posebna priča koja u sebi nosi sve i svašta, ali udari i gitarski riff doslovno lomi ovu stvar i kada bi se izbacili oni sitni fragmenti, stvar i bilas još bolja, ali to je stvar ukusa i ništa više.

Tu je, na ovom albumu onaj Kenny Wayne, kojeg je pokojni S.R. Vaughan doslovno "uštekao" u struju, a dalje je sve na njemu i od one "skateboard blues generacije" Kenny svakako ima posebno mjesto. Naime, uvijek je tu pitanje tko je bolji KWS ili Jonny Lang? Držim da je svaki na svoj način poseban i zato ih obojicu jednako volim slušati.

Preporuka

Doista se veselim što ću vam među prvima na ovim prostorima prezentirati ovaj, onako vrlo neobično dobar i glazbeno različiti i drugačiji album "Dirt on My Diamonds Volume 1.". Ovdje više nije u pitanju da li KWS više može, nego je bitno što on to može, do kuda idu njegove glazbene vizije, stremljenja i mogućnosti i, naravno, samo je pitanje vremena što će se još tu događati. I, stoga, predlažem vam da svakako potražite ovaj album i da ga na miru sami preslušate i pokušate proniknuti što je to ovaj puta Kenny Wayne Shepherd ponudio; nešto novo, obučeno u staro i nama jako poznato ruho!

Više o svemu saznajte na:
https://kennywayneshepherd.net/
https://www.facebook.com/kennywayneshepherd
https://twitter.com/kwshepherd
https://www.instagram.com/kennywayneshepherd/
https://www.youtube.com/user/KennyWShepherd

Popis pjesama:

1. Dirt On My Diamonds
2. Sweet & Low
3. Best Of Times
4. You Can’t Love Me
5. Man On A Mission
6. Saturday Night’s Alright For Fighting
7. Bad Intentions
8. Ease On My Mind

(Provogue / Mascot Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski