Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Andrew Duncanson, Ronnie Shellist i "one-man-band" Gerry Hundt ujedinjuju se kao The Dig 3. Ovaj nekonvencionalni bend u vlastitom aranžmanu 22. rujna objavljuje svoj album "Damn The Rent", čiju globalnu radijsku promociju provodi promotivna kuća Proud Papa Publicty & Promotions Kevina Johnsona.

Upravo zahvaljujući Kevinu po tko zna koji puta imamo priliku slušati izdanja izvođača koji ovdje još nisu toliko poznati. Jednako tako znam da sam na ovim prostorima među prvima koji vam nudim neke informacije o ovim odličnim glazbenicima, koji su totalno posvećeni tradicionalnom bluesu i kojeg izvode na tako direktan način i svojom znalačkom prezentacijskom formom spajaju prljave vokale, sjajnu svirku usnjaka, uz doista "starinski sound" ostalih pratećih instrumenata, jednostavno stvaraju onaj ugođaj bluesa koji ste mogli čuti tamo od kraja pedesetih pa sve do prve trećine sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Osebujnost albuma je sjajna ritam sekcija, iako se ogleda u samo jednom čovjeku, a ostala ekipa samo plovi po toku kojeg trasira upravo odlična svirka "one-man-banda".

Nema nikakve dvojbe: Andrew Duncanson (vokal i gitara) iz Kilborn Alley Blues Banda, Ronnieja Shellista (usnjak) i svestrani multiinstrumentalist i "one-man-band" Gerry Hundt, nas vode u "old school blues" na svom novom albumu "Damn The Rent". The Dig 3 jedan je od onih rijetkih bendova koji nisu podlegli onom blues-rock štihu, nego se sve više i sve dublje zakopavaju u tradicionalnu glazbenu formu bluesa u kojoj doslovno uživam. Kako se nižu ovih 12 pjesama tako se sve više i više taj ugođaj pojačava i postaje snažniji, glasniji i jednostavno vas preplavljuje, a vi kao slušatelj postajete dio ove sjajne, nadahnute ekipe i s njima samo putujete i uživate slušajući što to oni izvode onako usput "on the road."

Sve što čujete snimljeno je, onako, iz prve, uživo, nema tu nikakvih dodatnih tehnikalija, ova ekipa radi kako su to radili stari majstori bluesa. Dođeš na mjesto snimanja, imaš sebe i svoj instrument i sve je u tvojoj glavi i rukama, sjedneš na stolicu i sviraš, pjevaš i izvodiš ono što znaš samo taj puta. To zapravo cijeloj priči daje tu autentičnost, snagu i nevjerojatnu ljepotu, koja svako malo odzvanja mojim zvučnicima.

Preporuka

The Dig 3 svojim novim studijskim albumom "Damn The Rent" onako na prvu dobro su prodrmali blues scenu i skrenuli pozornost na svoj autorski rad. Vrlo brzo prihvatili su ih blues znalci, a, naravno, ni službena kritika nije ih pokopala, već upravo suprotno! Sve to dalo im je odličan vjetar u leđa već nakon njihovog prvo albuma, a sada ovim drugim The Dig 3 doslovno razvaljuju. Ako do sada niste, vrijeme je da što prije nabavite svoj primjerak i da se prepustite izuzetnom glazbenom doživljaju.

Više o svemu saznajte na:
www.thedig3band.com
https://www.facebook.com/thedig3trio/
https://www.youtube.com/channelUCvtiX3BBD__eml6tp5y_4HQ

Popis pjesama:

1. Take A Ride 3:07
2. All The Love That I Got 2:52
3. Big Water 3:57
4. Dip My Toe 3:26
5. Chuck & Willie 3:33
6. Coconut Curry Dance 2:24
7. Gold Tooth 4:02
8. Blanco Boogaloo 3:14
9. Red-Tailed Hawks 3:48
10. Old Dog 3:10
11. Southern Fantasy (Dig 3 BIG Version) 3:38
12. All The Love That I Got (Dig 3 BIG Version) 3:24

(Samostalno / Proud Papa Publicty & Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski