Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon što preslušate njihov studijski album "Blood Brothers", kojeg je 17. ožujka objavila Gulf Coast Records, a svjetsku radijsku promociju odrađivala je Michelle Castiglia preko svoje promotivne kuće MAC Radio Promo, samo ste se mogli zapitati kako će sve to tek zvučati uživo. I evo, nakon samo osam mjeseci, ili točno 17. studenog, pred nama je njihov live album "Blood Brothers Live In Canada". Sve je isto kao i kod studijskog albuma, što se tiče izdavačke i promotivne kuće.

Naime, nakon iznimno uspješne debitantske suradnje i turneje, Mike Zito i Albert Castiglia, Blood Brothers, vraćaju se ovim novim albumom uživo. Jako dobro su nam svima poznati podaci o studijskom albumu "Blood Brothers", koji je bio na blues ljestvici više od 20 tjedana i dospio na prvo mjesto. Ovo što sada imamo je sve to, ali uživo, vrlo impresivni glazbeni dokument u kojem čujemo kako dvojica prijatelja, kolega, brata uživaju u onome što najviše vole, a to je stvarati i izvoditi blues.

Ovo što nam se nudi snimljeno je 19. i 20. svibnja 2023. u White Rocku u Kanadi, a ono što čujemo i dobivamo je nevjerojatni glazbeni utovar opakog rock n' bluesa.

Naime, uopće nisam iznenađen kako zvuči ovaj "live". Njihova sinergija i energija naprosto ubijaju, a Mike i Albert funkcioniraju kao jedan. Ma da, zapravo su sjajni i jedan od drugoga izvlače samo ono najbolje, a ono što je kod njih različito su i vokali i tehnike sviranja gitare, snažni tekstovi i direktno skladanje jedinstveno za svakoga od njih. U njihovoj fuziji jednostavno nam se nudi izvanredna glazba. Nudi nam se opojna glazbena ponuda, nudi nam se iskrenost u prezentaciji i potpuni glazbeni užitak. Da bi sve to zvučalo baš tako kako zvuči "krivi' su, osim Mikea i Alberta, doista sjajni glazbenici: Doug Byrkit (bas gitara), Matt Johnson (bubnjevi, perkusije), Ephraim Lowell (bubnjevi, perkusije) i Lewis Stephens (klavir, orgulje).

Naime, nije baš često da se nađu ljudi koji nisu zavidni jedan drugom, koji vole raditi zajedno potičući jedan drugoga. Da, tako je radila ova ekipa, svi zajedno i svi s ciljem da vi sada slušate "live albumčinu" s koje doslovno pršti istinski rock n' blues kojeg su svi zajedno tako nadahnuto upakirali i isporučili.

Mike Zito i Albert Castiglia pravi su "Blood Brothers" u životu i u glazbi koju stvaraju pojedinačno i kolektivno, udružujući snage u zajedničkom naporu pisanja pjesama i izvođenja kako bi stvorili potpuno novo iskustvo slušanja veće od bilo kakvih ego tripova.

Preporuka

Blood Brothers (Mike Zito & Albert Castiglia) "Live In Canada" je impresivni glazbeni dokument jednog prijateljstva, zajedničkog rada i velike ljubavi za ono što najviše vole, a to je impresivna i uvijek atraktivna rock n' blues glazba.

Više o svemu saznajte na:
https://www.mikezito.com/
https://www.albertcastiglia.net/
https://www.bloodbrothersband.com/

Popis pjesama:

1. Hey Sweet Mama
2. Tooth And Nail
3. In My Soul
4. Fool Never Learns
5. A Thousand Heartaches
6. No Good Woman
7. My Business
8. Hill Country Jam
9. You're Gonna Burn
10. Bag Me, Tag Me, Take Me Away
11. Gone to Texas
12. Rockin' in the Free World

(Gulf Coast Records & MACRadioPR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu