Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još 12. siječnja Great Scott P.R.oductions objavljuju album "Nowhere Left To Go", kojeg potpisuju Brothers Brown, a album diljem globusa radijski promovira Frank Roszak preko svoje promotivne kuće Frank Roszak Promotions i da upravo zahvaljujući Franku svi zajedno imamo mogućnost poslušati za mnoge dosta zanimljivo ime, da oni su Brothers Brown.

Ovih 13 pjesama koje potpisuje ovaj bluesy Americana jam bend pružaju nam vrlo jasnu sliku od kuda dolaze svi njihovi utjecaji i kako i na koji način su to oni sebi posložili. Paul Brown (The Waterboys) i Brother Paul Brown (Hammond B3, klavir, Moog Synthesizer), a njima se pridružuju David Santos (bas, ritam gitara, vokali; Billy Joel, John Fogerty, Elton John) i Peter Young (bubnjevi, udaraljke, akustična i električna gitara; Loretta Lynn, The Burrito Brothers). Oba Paul Browna imaju veze s Grammyjem, prvi osvaja dvije nagrade Grammy. Upravo on je producirao više od 60 #1 singlova poznatih jazz glazbenika, poput George Bensona, Normana Browna, Boneya Jamesa i Ala Jarreaua, dok je drugi bio nominiran za ovu prestižnu glazbenu nagradu.

Glede naslovnice omota, ona već otrcana fraza: "ne sudite o sadržaju gledajući u omot" može se primjeniti i u ovom slučaju jer crtana ilustracija jasno ukazuje na šezdesete, ali s jasnim glazbenim sadržajem, koji je moderan i vrlo pristupačan. Može se kazati da ovaj njihov novi album ima onu futurističku notu u kojoj se poštuje prošlost, ali se uvažava sve ono što se događa upravo sada.

Brothers Brown nakon svog debija iz 2016., “Dusty Road”, iako veterani, tek sada objavljuju svoj drugi album “Nowhere Left To Go” kojeg potpisuju kao bend. Iako su veterani osjećaju se dovoljno mladim i zrelim da nam svima pokažu što znaju i mogu. S druge, pak, strane jasno je svima da nema toliko novih glazbenika koji rade, stvaraju i izvode glazbu poput njihove. Zato su i jedinstveni u tom svom fuzioniranju deep down bluesa, rootsy americane, zaraznih ritmova jam benda, vrlo preciznog i oštrog rocka i osebujnih nijansi country ritmova. Vrlo je jasno da su svi članovi benda odrasli uz ovakvu glazbu i da su svima predočili kako je ta i takva glazba još uvijek aktualna i ljudi je naprosto vole slušati i uz nju plesati i zabavljati se.

Ako im se pridružio Bobby Rush istinska blues legenda to nije mala stvar, to im samo daje veliki kredibilitet za dalje.

Nekako mi je važno istaknuti detalj da album zatvara instrumental “Fifteen Minutes”, u kojoj svaki član benda daje svoj doprinos i kao da vuče nakon svog nastupa zavjesu i priču prepušta drugom. To je njihova završna izjava kojom se elokventno prikazuje etos benda bez ijedne jedine riječi. Što napisati osim - super završnica albuma!

Preporuka

U ovih 13 pjesama, koje čine album “Nowhere Left To Go”, na kojem imamo nekoliko osebujnih instrumentala, Brothers Brown se prikazuju u svim segmentima glazbenog stvaranja i ozračja, ponekad je atmosfera nervozna i mračna, ponekad puna nade i života, ali ono što je osobito važno da je svaka pjesma osmišljena vrlo pomno i s istančanom i promišljenom upotrebom žanra i tona, koji definitivno podsjećaju na ogromnu glazbenu povijest ove izvrsne ekipe provjerenih i iskusnih glazbenika.

Više o svemu potražite na:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063541632472&sk=about
https://wbaentertainment.com/brothersbrown/
https://music.apple.com/au/album/nowhere-left-to-go/1711868778
https://open.spotify.com/album/1ecZcCYECFpwpbPZrfAtr1
www.woodwardavenuerecords.com

Popis pjesama:

1. Wrong Side of Town 3:15
2. Junior’s Back 7: 25
3. Runnin’ Blues 4:36
4. Nowhere Left To Go feat. Bobby Rush 4:10
5. My Baby 3:29
6. High Up On The Mountain 4:19
7. Chitlin’ Pickin’ 4:39
8. Brand New Day 4:20
9. Whatcha Gonna Do 6:16
10. Give Me One Reason 3:55
11. Snakehole Road 4:18
12. Black and Blue 4:00
13. Fifteen Minutes 15:35

(Great Scott P.R.oductions / Frank Roszak Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu