Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Izdavačka kuća Gulf Coast Records 5.siječnja objavila je album "Thank You, Brother Bill: A Tribute to Bill Withers" odličnog glazbenika Kevina Burta. Radijsku promociju provodi Michelle Castiglia i zahvaljujući njenoj agilnosti možemo, eto, svi zajedno podijeliti informacije, a i glazbu vezanu uz ovaj njegov zadnji studijski uradak.

Sam naziv albuma govori nam sve, "Thank You, Brother Bill: A Tribute to Bill Withers" istinska je posveta glazbi Billa Withersa. William Harrison Withers Jr. (4. srpnja 1938. – 30.ožujak 2020.) pjevač je i skladatelj koji je tijekom svoje karijere osvojio je 3 Grammyja i potpisao doista velike i poznate pjesme; od kojih je snimljen ovaj tribute album. Ovih snimljenih 13 skladbi pokazuju kako je Bill Whiters bio veliki i kompletni glazbenik, a Kevin ih sada nanovo prezentira svojim snažnim i soulfističnim vokalom uz ekspresivnu svirku gitare i usne harmonike te na doista dojmljivi način iznosi sve pjesme i to u svom ozračju i stilskoj prezentacijskoj formi. Kao samouku, Kevinu doista treba odati veliko priznanje što se odlučio na ovakav potez. Doista svaka čast.

U njegovoj prezentaciji pjesama ogleda se stvarni život nema tu nikakve muljaže i publika to prepoznaje, stoga nije nikakvo čudo što ga uvažavaju i službena kritika i kolege glazbenici. Ovaj album je snimljen tako znalački, a to samo dokazuje svu atraktivnost snimljenog materijala koji nam se nudi i jednostavno pred nama biva prezentiran onako kako je to Kevin zamislio i realizirao. A vjerujte mi, on itekako zna što radi. Naime, Kevin Burt već gotovo punih 30 godina prezentira svoju glazbu diljem Amerike i tamošnja publika ga već dobro poznaje. U Europi, osobito u ovom dijelu Europe, situacija je drugačija, ali polako vjerujem da će se to sigurno u dogledno vrijeme promijeniti.

Kevin Burt (vokali, gitara, usna harmonika), Scot Sutherland (bas), Ken Valde (solo i ritam gitara, back vokali) i Eric Douglas (bubnjevi) je ekipa koja je znalački snimila i iznijela ovaj album, a svima nama dala dobar razlog za odličnu zabavu. Nema nikakve sumnje, Kevin Burt je doista istinski "real deal".

Kevin Burt i ovdje na ovom albumu nosi tu svoju izraženu prisnost i lakoću slušanja onog što on snimi. Kevin Burt je samouki glazbenik, kao što sam već napisao, i što cijelu ovu priču dodatno podebljava, jer nije nimalo lako i jednostavno nositi se s time, ali evo svakim svojim novim studijskim albumom Kevin kao da prezentira koliko je dobar i to mu samo daje onaj dodatni štih više, a njegova publika to izuzetno lako i s velikim odobravanjem prihvaća i daje mu nesebičnu potporu. "Kevin Burt has been a force for years and is finally getting the International recognition he so deeply deserves.”, tvrdi osnivač Gulf Coast Records i poznati glazbenik Mike Zito.

Većina poklonika bluesa zna Kevina kao jedinstvenog solo izvođača, međutim, on je izvanredan zabavljač i frontmen sa svojim bendom Kevin Burt & Big Medicine. Ta ekipa svojim bluesom neće vas izliječiti, ali zasigurno učinit će da se osjećate bolje!

Tijekom godina, Kevin Burt osvojio je brojne nagrade i svirao na mnogim festivalima, solo i sa svojim bandom. Ispred 235 bendova i solo/duo izvođača iz cijelog svijeta, on apsolutno briljira na 34.th IBCu 2018.godine i osvaja prvo mjesto u kategoriji Solo/Duo; nagradu Cigar Box Guitar priznanje za najboljeg gitaristu u kategoriji Solo/Duo; i nagradu Lee Oskar za najboljeg harpistu. 2019. godine Kevin je bio nominiran za Blues Music Award za svoj debi album, "Heartland and Soul " (u kategoriji (album najboljeg izvođača u usponu) i primljen je u Iowa Blues hall of Fame. 2020. godine objavljuje svoj nastupni album za Gulf Coast Records, "Stone Crazy". Isti je nominiran u četiri kategorije za The Independent Blues Awards: najbolji soul/blues album, pjesma (“Stone Crazy”) i pjevača, kao i nominacija za Gateway izvođača godine. Također je bio nominiran za najbolji soul/blues album, kad je u pitanju Blues Blast Awards, kao i "Artist on the Rise Award", a 2021. godine dobio je nagradu Bobbyja Rusha za životno djelo u show biznisu od zaklade Jus’ Blues. Te je godine također bio nominiran za akustičnog umjetnika godine na The Blues Music Awards. Sve ovo ukazuje nam da se radi o glazbeniku na koga itekako valja računati u bliskoj budućnosti.

Ono što je najvažnije je da je tijekom svoje karijere Kevin Burt doslovno stalno nastupao diljem zemlje i izvan Amerike na mnogim od najpoznatijih koncertnih mjesta, kao i na velikim festivalima i događanjima.

Preporuka

Kevin Burt svojim zadnjim albumom "Thank You, Brother Bill: A Tribute to Bill Withers" nevjerojatno lako mami ama baš sve da poslušaju o čemu se ovdje radi. Rekao bih odlična vibra, sjajna i vrlo koncizna svirka Kevina Burta uz odličnu prateću ekipu rezultirala je nadasve impresivnim glazbenim sadržajem. Nema se što razmišljati, radi se o doista sjajnom albumu kojeg vrijedi imati i slušati.

Više o svemu saznajte na:
kevinburtmusic.com
facebook.com/kevinburtmusic
instagram.com/kevinburtmusic
twitter.com/kevinburtmusic
gulfcoastrecords.net

Popis pjesama:

1. Who is He (and What Is He To You)? / Bill Withers, Stan McKenney /
2. Kissing My Love/ Bill Withers/
3. World Keeps Going Round and Round /Bill Withers/
4. Just the Two of Us/ Bill Withers, Ralph MacDonald, William Salter/
5. I’m Her Daddy/ Bill Withers/
6. Ain’t No Sunshine/ Bill Withers/
7. Lean On Me/ Bill Withers/
8. Let Us Love /Bill Withers/
9. Another Day To Run/ Bill Withers, Benorce Blackmon/
10. Grandma’s Hands/ Bill Withers /
11.The Same Love That Made Me Laugh/ Bill Withers /
12. Hope She’ll Be Happier /Bill Withers/
13. Thank You Brother Bill/ Kevin Burt/

(Gulf Coast Records)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu