Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još malo pa će proći punih 9 mjeseci od izlaska i objave albuma "Fated". Naime, Forty Below Records su 16. lipnja prošle godine pustili u opticaj ovaj album, kojeg potpisuje Jeau James. Radijsku promociju diljem svijeta odrađuje Michelle Castiglia preko svoje promotivne kuće MACRadio Promo.

Kalifornijski blues rock gitarist i pjevač iz L.A. Jeau James ovim svojim nastupnim albumom stavlja sve svoje adute na stol i čeka da vidi kakve će reakcije biti, što će se dogoditi, a u međuvremenu stalno nastupa i upija sve one pozitivne vibracije koje mu tako srdačno predaje publika gdje god došao.

Crpeći inspiraciju od Jimija Hendrixa, Stevie Raya Vaughana i Lennyja Kravitza, blues rock gitarist/pjevač iz Los Angelesa Jeau James otkriva svoje uloge na debitantskom albumu "Fated".

Uz podršku Erica Cornea (gitare), Kennyja Aronoffa (bubnjevi) i Carla Byrona na klavijaturama, James, koji također svira bas gitaru, nam isporučuje dojmljivi set od osam pjesama žestokog bluesa, rocka i funka optočenih raspaljivom svirkom gitare i odličnog soul vokala.

Eric Corne inače je vlasnik izdavačke kuće Forty Below Records i jako dobro zna prepoznati što bi valjalo podržati.

Od prve milisekunde album će vas razvaliti svojim udarima zvuka, snage i priče, koja iz minute u minutu ide sve jače, impresivnije i doslovno vas nosi i u ovu glazbenu priču unosi i donosi samo istinu. Da, ovdje nećete čuti muljanje, nema nikakve filozofije nego se isporučuje glazba koja će vas ostaviti bez teksta, koja će vam dati razloga da se samo prepustite ovom albumu. Istina je da i sama svirka i snimanje nije dodatno "peglana" već se čuje taj prljavi štih, ali baš to svemu daje tu draž, koju su tako znalački furali i Hendrix i S.R. Vaughan. Svi mi koji se bavimo i slušamo ovakvu glazbu znamo da je to spika ulice, da je to daleko od nekih uglađenih, akademskih fora i da je baš ovakva miksatura stilova, ali i samih glazbenih određenja i stavova toliko važna i bitna da se jednostavno nema što skrivati niti uljepšavati. Priznajem, doista uživam slušati kako to ovaj bend dojmljivo iznosi. Naravno da će onima koji vole perfekciju ovaj album biti pomalo odbojan, ali nama koji volimo ono "iz prve" ovo je pravi primjer urbanog rock n' bluesa, gdje se odmah na prvu lovi i prihvaća jer to je zapravo jedino iskreno i tu doista nema "peglanja". Sve ide van onako kako je odsvirano i snimljeno. Sviđa mi se takav pristup, tako su nekad radili stari majstori bluesa, došli bi pred studio, otresli prašinu s odjeće, popili da isperu grlo i ušetali u studio. Nije bilo proba, nije bilo ponavljanja već sjedni pred mikrofon i pokaži što znaš i što nam to možeš ponuditi.

Jeau James je oličenje onoga što volim kod ovakvih glazbenika, da bi sve imalo smisla jednostavno ti kao glazbenik moraš imati stav, moraš biti IN i to mora biti tvoj izričaj.

Možda se to ponajbolje ogleda u “Hello, I Love You”, obradi klasične pjesme The Doorsa, koja je dobila taj Jamesov tretman inspiriran velikom i bogatom ostavštinom Hendrixa. Što smo dobili? Dobili smo impresivan glazbeni udar, koji ovakvim njegovim gitarističkim pristupom definitivno dodaje i daje neku novu, svježu dimenziju originalnoj pjesmi.

Pored toga, pred očima mi je slika kako sve ovo što čujem na albumu istovremeno i vidim kako tu mjuzu bend izvodi u nekom zadimljenom podrumskom klubu, gdje se sluša i roka pravi rock n' blues.

Preporuka

Da, znam, "Fated" je tek nastupni album Jeau Jamesa i kao uvijek prostora za daljnji rad i napredak definitivno ima. Vjerujem da će James itekako dobro iskoristiti ovu šansu, jer istinski vjerujem da je ovo tek početak jedne dojmljive priče. Ako se sve sagleda u pravim okvirima "Fated" je opaki blues rock album gdje prednjači impresivni zvuk gitara, a pored toga on je sjajan uvod koji tek predstavlja umjetnika koji nedvojbeno posjeduje talent i veliki potencijal kojim će definitivno u budućnosti utjecati na ovaj glazbeni žanr.

Više potražite na:
https://jeaujames.com
https://www.facebook.com/jeaujames
https://www.instagram.com/jeau.james
Za promidžbu – Jill Kettles – Miss Jill PR – t) 404-213-8542 e) Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. w) www.missjillpr.com
Za radio – Michelle Castiglia – MAC Radio Promo t) 954-854-2916 e) Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Fated
2. Hello, I Love You
3. Another Night
4. Rock Hard And Roll
5. Human Condition
6. Pray
7. River
8. Is This History

(Forty Below Records / MACRadio Promo)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu