Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Imao sam osobito zadovoljstvo i čast što sam i osobno upoznao ovog impresivnog glazbenika, višestrukog dobitnika BMA, ali prije svega vrlo pristupačnu osobu. Da, on je Mike Zito i 23. veljače je za svoju izdavačku kuću Guf Coast Records objavio svoj novi studijski album "Life Is Hard".

Odmah na početku valja naglasiti da su se odmah svi raspisali i svi su složni da je ovo najkompleksniji, najosobniji i najbolji studijski glazbeni uradak iza kojeg stoji Mike Zito.

Album je snimljen u rujnu prošle godine u Sunset Sound Studios u Hollywoodu, uz Joe Bonamassu i Josha Smitha kao producente, ali i gostujuće gitariste. Naime, i sam Mike Zito o albumu kaže: Life Is Hard' is a complete work of art for me. I believe this is the best album I've ever made in my life. My wife Laura and I planned this idea of pouring my heart out in music after her death from cancer. Joe, Josh and the incredible musicians were fully aware of the task at hand. They brought a lot of emotion to the music. I am so proud of this album and I know Laura would be proud as well.

Život nije uvijek bajka nekada je to opaka i teška borba u kojoj se moramo pomiriti s gubicima svojih najdražih, a to nije nimalo jednostavno. Mnogi posustanu i jednostavno se predaju, drugi se opet bore, bez obzira na ishod, ali na kraju krajeva doista ništa nije vječno, niti sve treba uzimati zdravo za gotovo. Mike je imao i još uvijek ima svoju glazbu i kroz nju se najbolje mogao izraziti i provući sve one emocije koje čovjek ima. Ovo je doista Mikeov težak život, ovo je istinska posveta svemu što su zajedno prolazili njegova pokojna supruga i on i sada je sve to pred svima nama. Nema što, kapa dolje! Naime, treba imati snage, treba imati tri čiste i sve ono što je u čovjeku ovako dati ljudima i pri tome učiniti doista impresivno umjetničko djelo. Nevjerojatno!

"Life Is Hard" donosi nam autorske stvari Mike Zita, ali i njegove interpretacije raznih blues pjesama koje su napisali suvremenici, kao što su: Tinsley Ellis, Walter Trout, Tab Benoit i Fred James. Tu su i obrade raznolikog asortimana ikona blues/roots glazbe, uključujući Little Miltona ("Lonely Man"), Stevie Wondera ("Have a Talk with God") i vl. Garyja Davisa ("Death Don't Have No Mercy" ), plus izvanredna interpretacija klasika Guess Who, "These Eyes", sve je umotano u taj plavičasti plašt bluesa.

Važno je naglasiti da sva okupljena ekipa itekako je bila svjesna što snimaju i zato jednostavno su se prepustili da ih osjećaji preplave i ponesu u taj plavi svijet glazbe u kojoj se tuga može pretvoriti u umjetničko djelo, a osamljenost i prazninu može ispuniti glazba, blues u kojem se uvijek prije ili kasnije svi nađemo. Netko je napisao da je blues glazba potištenih i osamljenih ljudi.. Ha, koliko je to zapravo daleko od istine? Blues je glazba stvarnog života, ona je život i sa sobom nosi i sreću i radost, blues je glazba koja ima u sebi i onu drugu stranu, ali koji glazbeni stil, žanr to nema? Svi to imaju i zato odgovorno tvrdim da je blues glazba svakodnevnog života kakav god on bio, takav je kakav je !

Preporuka

Iako album otvara "Lonely Man" Mike Zito je imao veliku podršku u realizaciji "Life Is Hard". Naime, osim što su producirali album, Bonamassa i Smith također su svirali gitare i doveli su nekoliko drugih glazbenika da pomognu upotpuniti zvuk. Puhači: Paulie Cerra (saksofon), Jennifer Kumma i Anna Spina (francuski rog), Reese Wynans po tko zna koji puta izvodi svoju magiju na klavijaturama, Calvin Turner (bas), Lemar Carter (bubnjevi) te Jade Macrae i Dannielle Deandrea na pratećim vokalima. Phuu kakva ekipa, kakav izbor pjesama.

Istina je da se nakon svega Mike bacio na svoj posao, prihvaćajući bliske mu blues teme ljubavi i gubitka, a dok se pri tome oslanja na iscjeljujuću moć stvaranja glazbe.

Nema nikakve dileme, osjećaji boli i gubitka prisutni su na ovom albumu, ali slušatelji također mogu čuti slavlje duboke i čiste ljubavi. Primjerice, ono što je Mike učinio od skladbe "These Eyes" grupe Guess Who i kojoj je dao taj blues štih, je doista posebno. Ma, zapravo, ne treba izdvajati niti jednu stvar jer ovo je album koji sve pretvara u čisto umjetničko djelo.

"Life Is Hard" može istovremeno poslužiti kao lijek za slušatelje koji prolaze kroz teška razdoblja, ali i u njemu se može uživati kao u izrazito umješno i stručno napravljenom blues albumu. To je, zapravo, album koji pruža ono što većina obožavatelja bluesa traži kada traže sjajne i nove materijale u svom omiljenom žanru. IZVRSNO je prava riječ za sve ovo!

Više potražite na:
https://www.mikezito.com/
https://www.facebook.com/mikezitomusic/
https://twitter.com/i/flow/login?redirect_after_login=%2Fzitorox
https://www.mikezito.com/resurrection
https://www.instagram.com/zitorox
https://music.apple.com/us/artist/mike-zito/192567248
https://open.spotify.com/artist/4IPDnwurwc0J2tXUty2hO4
https://soundcloud.com/mikezitoofficial
https://www.amazon.com/s?k=mike+zito&crid=3B1LCA34RSTIQ&sprefix=mike+zito%2Caps%2C125&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_4_9
https://www.youtube.com/user/MikeZitoOfficial

Popis pjesama:

1. Lonely Man (3:51)
2. Life Is Hard (4:34)
3. Have A Talk With God (4:34)
4. Forever My Love (6:20)
5. No One To Talk To (But the Blues) (3:01)
6. Dying to Do Wrong (3:39)
7. These Eyes (5:10)
8. Darkness (4:05)
9. Without Loving You (5:21)
10. Nobody Moves Me Like You Do (4:52)
11. Death Don't Have No Mercy (4:16)
12. Forever My Love (4:22)

(Guf Coast Records)

Yours bluesy,
Mladen Ločar - MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu