Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred svima nama je 40' raspaljivog rock n' bluesa kojeg nam samo tako isporučuje doista čudovišni gitarist i pjevač Philip Sayce. Sve se to nalazi na "The Wolves Are Coming", albumu koji je objavljen 23. veljače za Forty Below Records i uz globalnu radijsku promociju Michelle Castiglia i njene promotivne kuće MACRadio Promo. A samo Michelle možemo svi zahvaliti što nam je omogućila da dobijemo i ove informacije i, naravno, materijale. Kako već duže vrijeme surađujemo postaje mi sve više i više jasno da nisao tako neki, već me svaki mjesec svojim materijalima Michelle itekako oduševljava i uljepšava mi ove dane u rano proljeće.

Album je, po meni, toliko nabrijan da mi se čini kao da se vozim u autu po autoputu, a noga je daleko od kočnice već samo "maži po gasu" i rokaj, uživaj, a mali smiraj dolazi samo prividno u narastajućim pjesmama poput "Blackbirds Fly Alone".

Od prve milisekunde Philip nas ruši na tlo svojom stvari "Oh! That Bitches Brew", koja otvara album, a potom sve ide još dalje i jače i razornije. Čini se da se ovoj raturačini ne nazire kraj i da nas Philipova gitara želi zatući, želi nas skratiti za glavu. Ali nema frke, itekako dobro znam na koji se način valja nositi s onime što nam dolazi iz zvučnika.

Ovo je njegov osmi studijski album, koji nam vjerno pokazuje kako se stvari odvijaju u studiju, ali i na pozornici i koliku tu energiju u sebi nosi ovaj glazbenik, koji samo čeka da nam isporuči sve ono što ima. Rock, blues-rock, psihodelija i funk, sve to se sudara i izlazi iz njegove gitare, a priča se samo rola, samo se kotrlja i sve se odvija nevjerojatnom brzinom. Ono što čujemo je apsolutno moćno i ludo sviranje gitare, moćni vokal i odlučna autorska crta, koja Sayceu daje onaj toliko potreban kredibilitet u samom skladanju.

Naravno, Philip ima i onu drugu stranu koja je optočena osjećajima i empatijom poslušajte stvar "Intuition" izuzetno dojmljivu instrumentalnu skladbu.

Album "The Wolves Are Coming" onako na prvu čuje se kao razularena rock rasturačina, ali laganice poput "It's Over Now", "Blackbirds Fly Alone" ili "Intuition" to anuliraju i na samom albumu stvaraju tu toliko potrebnu ravnotežu. Iako se na albumu osjeća groove Zeppelina i Hendrixa to je samo karta više koja svojom težinom podebljava tu "hard rock" furku, ali tu su i stvari Alberta Collinsa i J.L. Hookera, a onda kada njima stavite rame uz rame stvar "Black Moon" ili "Your Love" odletjeti će vam kapa s glave!

Važno je da u svim tim brzinama ovaj brzi vlak ne izleti iz tračnica, a o tome itekako znalački vode brigu Sayce i njegov prateći bend. Na kraju krajeva, Philip je doista ostao svoj i pokazao je da priča oko svih ovih utjecaja ima smisla samo ako ostanete svoji. Philip Sayce je upravo to i učinio i zato ga posebno želim istaknuti jer je ostao svoj i to u je doista veliki, zapravo, ogromni plus.

Preporuka

Osobito mlada ekipa koja tek kreće u ove vode ovaj album Philipa Saycea jednostavno mora imati u svoji fonotekama. "The Wolves Are Coming" obavezni je dio lektire koja će vas uvesti u doista čarobni svijet ove jedinstvene, osobite, čarobne i raspaljive glazbene furke. Naziva li se ona rock, rock 'n' blues, zapravo uopće nije bitno niti važno, ono što je važno da je pred vama "albumčina" koja će vas svojom ekspresijom doslovno pomesti i samo tako tresnuti o pod! Pametnom dosta!

A evo na kraju što i drugi pišu:

Sayce has been a prolific and creative performer, consistently summoning mountains of forceful, energizing blues rock. On The Wolves Are Coming, he cranks it up a notch, adding even more grit and energy to the proceedings., Blues Rock Review.

A fierce, a wild ride in the back seat of a hot rod, your feet nowhere near the brakes., Rock & Blues Muse.

Više potražite na:
https://www.philipsayce.com/
https://www.philipsayce.com/store
https://www.facebook.com/PhilipSayceMusic
https://www.instagram.com/philipsayce/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5Npr4...
Poslušajte novi album "The Wolves Are Coming"
https://fortybelow.ffm.to/sayce-thewo...

Popis pjesama:

1. Oh! That Bitches Brew 3:29
2. Lady Love Divine 3:04
3. Babylon Is Burning 2:51
4. Your Love 3:19
5. It's Over Now 5:35
6. Black Moon 2:40
7. Blackbirds Fly Alone 5:37
8. The Moon Is Full 3:43
9. Backstabber 3:54
10. intuition 3:19
11. This Is Hip 2:46

(Forty Below Records / MACRadio Promo)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu