Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako sam do sada obradio nekoliko njegovih albuma i svaki je bio poseban i jedinstven na svoj način. Blind Lemon Pledge opet izdaje novi studijski album "Oh So Good", a kojeg upravo danas, 12. travnja objavljuje, Ofeh Records a diljem svijeta promovira ga Blind Raccoon.

Da moram napisati da je to bilo sada već dosta davno kada sam preko švedske promotivno –izdavačke kuće Hemifran Records i njenog vlasnika Petera Holmsteda prvi puta o čemu se radi.
Ma, da nije to album za one koji su tek krenuli, za njih je to doista preteško štivo. Nije to blues koji će vas razdrmati svojom udarnom snagom, ubitačnim ritmovima i vatrenom gitarom ili usnjakom, ovdje se radi o prezentacijskoj formi, gdje se blues nudi u svojoj light, smooth formi bez puno drastičnih promjena.

Album "Oh So Good" nimalo nije lagano preslušavati, jer prije svega morate biti spremni na ovakvu glazbenu priču, koja naglašava majstorstvo uporabe različitih glazbenih stilova, uz izražajne i vrlo snažne stihove kojima Blind Lemon Pledge prezentira tu svoju unikatnu kombinaciju tonova.

Blind Lemon Pledge izuzetno samo svojstveno oblikovao je ovih 12 pjesama, koje će slušatelja natjerati da se fokusira na ono što sluša. Naravno, opći nazivnik za ovo što možemo čuti je Americana glazbeni stil koji u sebi sjedinjuje brojne većinom tzv. 'roots' orijentirane glazbene stilove. Stoga, odmah moram upozoriti sve one, koji nisu dovoljno potkovani, a ni strpljivi da se ne upuštaju u slušanje albuma. Zašto? Zato jer bi to moglo izazvati onaj tipični kontra efekt. Zašto? Razlog je jednostavan jer i svi oni, koji malo više i ozbiljnije prate glazbena zbivanja, jednostavno moraju osjetiti drastični pristup cijeloj ovoj priči. Blind Lemon Pledge kreće u vrlo osobno istraživanje prezentacijske forme, što u konačnici rezultira jednim potpuno novim i modernim glazbenim izričajem. Velika je istina da se Blind Lemon Pledge ne boji koristiti ama baš sva glazbala, ali i sve ono, što može koristiti i proizvesti neki ton. On ne skriva svoju očaranost svim mogućim instrumentima i njihovim mogućnostima. Kada se na kraju sve to objedini i spoji i još k tome kada se pridodaju novi, moderni blues, ali i drugi glazbeni aranžmani... dobiva se taj vrlo neobičan glazbeni izričaj.

Blind Lemon Pledge aka James Byfield vrlo je jedinstvena pojava na glazbenoj sceni. Uz sjajnu potporu svojih prijatelja Petera Grenella na basu i Juli Moscovitz na bubnjevima dobili smo ovaj album, koji jednostavno morate preslušati i na neki način sami dati i donijeti svoj sud o tome što čujete. Da, znam...to je i najteže!

Preporuka

Uz isticanje bogate raznolikosti stilova i njima pridruženih znalački napisanih tekstualnih predložaka, koji su opet umotani u različite akorde, dobivamo doslovno prave, potpuno nove, nevjerojatne nizove glazbenih tonova.

Blind Lemon Pledge albumom "Oh So Good" stvorio je još jedno glazbeno djelo koje odiše zvukom Americane, koja u sebi ima apsolutno sve a je li je bazična osnova blues prosudite sami. Da li će to biti dovoljno, no istinski znalci trebali bi čuti i osjetiti…" to nešto"! Za druge, oprostite…ali mislim da je ovo pretežak i preveliki glazbeni zalogaj! Bez uvrede i ljutnje, molim! I stoga tko se usuđuje ... izvolite... na vama je red!

A evo kako i drugi doživljavaju ovo izdanje: "Blind Lemon Pledge once again demonstrates his gifts as a prolific songwriter, who continues to fearlessly explore the depths of folk, jazz, blues, and Americana." Rick J Bowen

Više o svemu saznajte na:
www.blindlemon-pledge.com
FB: www.facebook.com/blind.pledge
TW: www.twitter.com/byfield_music
VIDEO Channel: www.youtube.com/user/daddymongoose/videos
iTunes: https://music.apple.com/us/artist/blind-lemon-pledge/315543995 (artist)
Spotify: https://spoti.fi/3vmzZnh (artist)
https://blindraccoon.com/clients/blind-lemon-pledge/

Pops pjesama:

1.Big Bill/ 3:03
2.Junkyard Dog 3:10
3.Oh So Good/2:10
4.How Can I Still Love You/5:22
5.Hard Heart Honey Bee/2:35
6.Ma Belle Cherie/3:29
7.Moon Over Memphis/3:46
8.Go Jump The Willie/2:32
9.Cora Lee/3:08
10.Come Back Little Sheba/3:52
11.Give My Poor Heart Ease/3:40
12.House Of The Risin' Sun/4:16

(Ofeh Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin