Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Phuuu.. još malo i već će biti punih mjesec dana otkako je "Crawlin' Kingsnake" objavila izdavačka kuća VizzTone Lable Group uz svjetsku radijsku promociju promotivne kuće Bratgirl media. Vlasnici ovog albuma su John Primer i Bob Corritore i odmah nam je puno toga jasnije.

Ove gotovo 52' propisno su protresle moje glazbeno biće. Naime, s velikom dozom odobravanja doživio sam potpuni užitak o ovoj jedinstvenoj ponudi "old school bluesa" u svoj ljepoti kojeg nam tako spontano i opušteno predaju ova dva glazbenika.

Uz moju potpunu koncentraciju, kako bih što više tih plavičastih tonova primio, a oni bi se potom samo tako pretočili u duboki ocean plavetnila iz kojeg jednostavno nikada ne poželite otići! Sve ono što vam pružaju John Primer i Bob Corritore spada u sam vrh ovog glazbenog žanra. Sve to pa i ovu promociju i prezentaciju možemo zahvaliti vlasniku izdavačke kuće VizzTone Lable Group Richardu Rosenblattu, koji se doista svojski trudi osigurati nam ove po meni još uvijek jednako ekskluzivne materijale, kao i prije gotovo mjesec dana. Naime, malo provjeravajući po netu što se tiče ovih naših prostora, pa i malo šire, Blues Corner glazbenog portala SoundGuardian, jedini vam donosi informacije o ovom izdanju.

Ovaj nadahnuti spoj je već prokušana formula koja sa tako iskusnim blues glazbenicima jednostavno ne može "fulati". Blues gitarist, pjevač koji je svirao u bendovima Muddya Watersa, Magic Slima i Juniora Wellsa zasigurno nije "mačji kašalj". John Primer je uvažavano blues ime, koje itekako ima debeli kredibilitet. S druge strane tu je Bob Corritore, koji nas svojim "usnjakom" svako malo oduševljava novim i novim materijalima, snimkama i suradnjama s brojnim blues umjetnicima.

Gitarist John Primer i harpist Bob Corritore udružili su svoje snage i snimili ovaj album, koji bi morao biti mali dio svake ozbiljnije blues kolekcije.

I zato, dragi moji, pred svima nama je apsolutno "tvrdi" i nadasve briljantni album tradicionalnog i Chicago West Side Bluesa, van serijskog gitariste Johna Primera te osebujnog, duboko tradicionalistički određenog svirača usne harmonike, naprosto briljantnog Boba Corritorea. Uzajamno uvažavanje i poštovanje duboko je odredilo ovaj odnos. Zašto? Razlog je čisto ljudski; pristojnost i poštovanje koje je apsolutno zdrava podloga za svaku suradnju. Ako toga nema, ako to nije prisutno, onda zapravo sve pada u vodu i nema nikakvog smisla.

Okupljena ekipa garancija je ne dobrog ili odličnog, već izvrsnog blues partyja. Pred nama je album od kojeg će nam krv brže kolati, od kojeg će nam nutrinu bića grijati neka posebna toplina, a kostima strujati će ona poznata hladnoća koja, zapravo, izaziva sveopću ugodu. Blues znalci jako dobro znaju o čemu pišem jer to nam se često događa. Ovakve reakcije ne može izazvati nešto što nije dobro, što nema 'ono nešto'. Duboko u sebi nosim te neke znakovite vibracije, osjećaj da bi tako trebao zvučati pravi blues album.

Ne znam već koliko godina pratim rad kako Primera, tako i Boba i bilo je pitanje koliko će to sve imati odjeka. Na svu sreću već njihov prvi album Knockin' Around These Blues (2013.) pokazao je da ovaj glazbeni žanr ima puno potencijala koje valja što prije iskoristiti i proslijediti prema publici. Kao i mnogi prije njega, Bob je dosta dugo čekao na svoju afirmaciju, a sada nakon što već gotovo puno desetljeće važi za itekako uvažavanog glazbenika, tako da je ta afirmacija samo došla kao potvrda kvalitete i nadahnuća ovog odličnog glazbenika.

John je siva eminencija Chicago blues scene. Njemu nasuprot stoji "mladi" Bob Corritore, harpista koji je najprije samo slušao, a onda je krenuo u taj beskrajni plavičasti svijet u kojem danas ima itekako značajnu ulogu. Bob nije samo svirač usnjaka, Bob ima svoj klub, on je radio DJ i glazbeni producent. No, ako sve stavimo na stranu, ostaje njegova svirka usnjaka. Taj njegov prezentacijski stil u sebi snažno objedinjuje jedinstvene glazbene bravure Little Waltera, Juniora Wellsa i Jamesa Cottona. Naravno, velika stvar samog Boba je upravo taj njegov vlastiti i originalni stil sviranja usnjaka. Svakako da je baš time Corritore stekao globalnu afirmaciju. To je doista veliki uspjeh, kojeg se treba respektirati i odati mu veliko priznanje.

S druge pak strane ovakav sudar ili sraz generacija nevjerojatno oslikava svu veličinu, snagu i raskoš prezentacijske forme samih glazbenika, ali i ovog zaista, jedinstvenog albuma.

Preporuka

"Crawlin' Kingsnake" svojim nam sadržajem donosi istinski tsunami tradicionalnog bluesa, koji najprije samo nadire i to čini polako i postepeno, a onda, kada postane visok preko 30 metara, samo vas poklopi i priča je završena! Ovo je već njihov četvrti album! S Bobom Strogerom na basu, Jimijem Primetime Smithom na drugoj gitari, Anthonyjem Geracijem na klaviru i Wesom Starrom na bubnjevima, ovaj bend zvuči poput benda Muddya Watersa prije nekoliko desetljeća!

Ovih dvanaeset pjesama doslovno će vas pomesti svojom ekspresijom. I da, sada i ovdje trebao bih istaknuti neke… ma, nema šanse! Album se sluša u cijelosti i tih gotovo 52' proći će ko' tren i što sad. Ništa… 'PONOVI' sve od početka i tako krug se stalno otvara i zatvara. Želim biti dio tog kruga. Želim da me 'poklopi' taj veliki plavičasti val koji će me zauvijek odvesti u tu "blue land" iz koje se jednostavno ne želim vratiti.

Više o svemu saznajte na:
www.johnprimer.com
www.bobcorritore.com
https://www.facebook.com/BobCorritore/
http://primercorr.lnk.to/Kingsnake
https://on.soundcloud.com/NwY5x
www.vizztone.com
https://www.facebook.com/VizzToneLabelGroup
Bratgirlmedia

Popis pjesama:

1. Take A Message 4:23
2. Crawlin’ Kingsnake 3:27
3. Down In The Bottom 3:55
4. Hiding Place 4:16
5. Chains and Things 5:17
6. Stuff You Gotta Watch 3:31
7. Rosalee Blues 4:49
8. You’re The One 4:36
9. Bow Down On Your Knees 1:39
10. This Little Voice 4:53
11. Gravel Road 3:41
12. Feel Like Going Home 6:48

(VizzTone Label Group / Bratgirl media)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”