Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Upravo danas 18. listopada TopCat Records objavila je album "Livin" With The Blues", još jednog nepravedno zapostavljenog bluzera imenom Johnny Nicholas. A tko je on?

Johnny Nicholas
je bluzer koji nam dolazi iz Teksasa na sceni je već punih 40 godina. Svoju karijeru započeo je na bluz sceni Providencea, Detroita i Chicaga u ranim ’60-tim.

Vođa i frontmen benda Boogie Brothers poznate Ann Arbor postao je na početku ’70-tih, naravno to mu je jako pomoglo što se tiče usvajanja scenskog nastupa i sigurnosti. Sve to dosta se odrazilo na njegov renome, pa tako početkom ‘8o-tih počinje nastupati sa bluzerima poput Duke Robillarda, Big Walter Hortona i Johnny Shinea. Upravo s njim je snimio zadnji album Snooky Pryora. Johnny Nicholas dokazao se kao vrhunski gitarista i općenito kao glazbenik u koga treba vjerovati i imati povjerenja. No, gledajući unatrag Johnny Nicholas nije imao previše povjerenja u druge a niti u sebe pa ga najviše zbog toga nije bilo na bluz sceni sve do ’90-tih godina,kada se ponovo odlučio krenuti. Taj početak išao je polako, bez žurbe. Johnny Nicholas nije želio ponovo sve pokvariti. Nastupao je u blizini svog doma u San Antonia i Austina, postupno je gradio svoj profesionalni razvoj i tada ga prepoznaje TopCat Records i priča počinje poprimati sasvim drugačiju konotaciju.

Do sada je Johnny Nicholas za TopCat Records snimio tri albuma, a radi se o albumu Thrill on the Hill, kojeg je 1994. godine Johnny Nicholas snimio za Antone"s Records, no ove godne je TopCat Records napravio dobar poslovni potez tako da reizadaje ovaj album.

2001.godine, Johnny Nicholas je snimio album Rockin" My Blues to Sleep za istoimenu diskografsku kuću. TopCat Records eto baš danas izdaje treći album ""Livin" With The Blues"" Johnny Nicholasa.

Zaista nesebičnom susretljivošću osoblja TopCat Records imamo jedinstvenu prigodu istovremeno promovirati i najaviti nastupajuće promoviranje ovog zaista izvrsnog bluz albuma.

""Livin" With The Blues"" je album koji zorno pokazuje o kakvom se glazbeniku radi, prvenstveno tu dolazi do izražaja Johnnyev skladateljski potencijal (na albumu od dvanaest pjesama,sedam je potpisao Johnny Nicholas).

Nadalje,""Livin" With The Blues"" je album koji nam predstavlja Johnny Nicholasa u instrumentalističkom smislu, kao pravog virtuoza gitare. Njegov istančan osjećaj za ritam i naravno prisutan ""bluz feeling"", pravi su preduvjeti za solidnu i nadasve emocijama nabijenu bluz ""furku"".

Johnny Nicholas uspješno spaja tradicionalistički pristup sa utjecajima neizbježnog, modernog, električnog Teksas bluz stila. ""Livin" With The Blues"" je album koji nepobitno vraća Johnny Nicholasa među vodeće bluzere Teksas bluz scene danas.

Svakako da su poseban ugođaj cijelom albumu dali poznati Greg Piccolo, Mark ""Kaz"" Kazanof, Marcia Ball, Floyd Domino - klavijature, Ray Benson - gitara,Terry Hale - bas, Barry ""Frosty"" Smith - bubnjevi i drugi glazbenici koji su gostovali na ovom albumu i pridonjeli da se Johnny Nicholas konačno afirmira na svjetskoj bluz sceni.
Odmah treba priznati .... to im je u potpunosti uspjelo.


PREPORUKA :
Ovaj album u sebi sadrži,ljubav,ljepotu,nadu i istinu a sve to čini bluz. Bluz je glazba koja mora kod svakoga tko ga razumije i voli izazivati neopisivo zadovoljstvo i sreću. Tako je i sa ovim albumom, puno zadovoljstva,sreće,puno dobrih vibracija i plavičastih tonova.

Album ""Livin" With The Blues"" preporučam poslušati zbog izuzetnog ozračja opuštenosti,kojeg su stvorili gostujući glazbenici. Cijela ta ekipa snimila je ovaj album u stil ""jam sessiona"", što dodatno pojačava onaj poznati ""blue feeling"".
Johnny Nicholas i društvo zasigurno Vas neće razočarati. Poslušajte !!!

Više možete saznati na :
http://topcatrecords.com

Popis pjesama:

01. Froggy Bottom
02. Hill Top
03. You Can"t Be Lucky All The Time
04. I"ll Be around
05. Dirty People
06. Teardrops On My Windowpane
07. Livin With The Blues
08. Need Your Love So Bad
09. Honeydrippin" Baby
10. Texas Drifter
11. I"m From Texas
12. Down In The Alley

(TopCat Records)