Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
04.siječnja ove godine izašao je album "Hat"s Off" poznatog otočkog r&b banda Nine Below Zero. Upravo ove subote dakle 29.listopada imati ćemo prigode čuti i vidjeti ovaj izvrsni r & b band u ""Boogaloo Clubu"" u Zagrebu.

Obzirom na predstojeći koncert red je da predstavimo njihov zadnji album ""Hat"s Off"", kao i sam band Nine Below Zero.

Nine Below Zero osnovani su daleke 1977.godine u južnom Londonu.Ime su si dali po pjesmi legendarnog bluzera Sonny Boy Williamsona, te su odmah krenuli sa svirkama po lokalnim klubovima, gdje ih je publika vrlo dobro prihvatila te se stoga ubrzo sele u veće dvorane. Nastupaju kao predgrupa bendovima kao što su Dr. Feelgood, Blues Band i Canned Heat, no isto tako uskoro Nine Below Zero kreću u samostalno osvajanje svjetske bluz scene.Svojom svirkom oduševljavaju Pete Townsenda i RayDaviesa, pa shodno tome kreću na turneju sa The Who i The Kinks.

Tijekom 1990. pridružuju se bandu Gerry McAvoy i Brendan O"Neill, bivša ritam sekcija legendarnog i nažalost pokojnog Rory Gallaghera. 1997. osnivaju svoju diskografsku kuću Zed Records. Sredinom 2001. u band se vraća Mark Feltham i Nine Below Zero jači su nego ikada, tako da trenutno danas postava banda je slijedeća:

Dennis Greaves gitara & vokal
Gerry McAvoy bas gitara
Brendan O"Neill bubnjevi
Mark Feltham usnjak

Upravo u ovoj postavi imati ćemo ih prigode vidjeti i čuti u subotu 29.listopada u zagrebačkom ""Boogaloo Clubu"".
Kako stvari stoje uživo ovo je dobitna kombinacija, koja ""razvaljuje"", ""žari i pali"" rhythm & blues po mnogim rasprodanim klubovima diljem svijeta.

Nihov zadnji studijski album ""Hat"s Off"" sadrži obrade poznatih bluz standarda. Svakom tko se imalo razumije i poznaje bluz scenu kad pogleda popis odmah je jasno, da je ovo zaista pravi pogodak, jer nemoguće je promašiti uz ovakav izbor skladbi. Dečki iz Nine Below Zero igrali su na sigurno i naravno uspjeh nemože izostati. Kako nazivi pjesama tako i autori istih, spadaju u ono što se naziva bluz majstori i njihovi standardi.

Naravno, Nine Below Zero dali su svoj obol svakoj pojedinoj pjesmi, no to je samo još jedan dokaz da ne sviraju samo covere, već da tu ima puno osobnosti a to je ipak najvažnije.

PREPORUKA :
Svi Vi koji ćete otići na koncert u subotu a niste imali prigodu susresti sa Nine Below Zero i ako slučajno nemate njihov legendarni album uživo ""Live At The Marquee"" koji datira od 16.srpnja 1980.godine, a koji u pravom svjetlu prikazuje band u živo. S druge pak strane,nije bez razloga ovaj album proglašavan jednim od najboljih r&b live albuma ikada. Album ""Hat"s Off"" jednako tako, pokazuje trenutnu snagu, svježinu, inventivnost i poletnost banda kojeg zaista vrijedi čuti i vidjeti uživo.

Više o bandu možete saznati na :
www.allmusic.com

Popis pjesama:

01. Walkin" Thru the Park
02. Ice Cream Man
03. Goin" Down
04. I"m Ready
05. Blues Is Here to Stay
06. Talk to My Baby
07. Move It
08. I Need Me a Car
09. I Wanna Be Loved
10. Everyday I Have the Blues
11. Boogie Chillun
12. Walkin by Myself
13. Be Careful
14. You Know It Ain"t Right

Yours bluesy
Mladen Lončar- Mike