×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Još jedan interesantan bluzer čiji je nadimak Black River Bluesman, donosi nam svoj osobiti i jedinstveni bluz albumom Ants in my Kitchen.

Black River Bluesman
svoj bluz izričaj gradi na temeljima, koje je postavio legendarni R.L.Burnside. Poznavajući bluz R.L.Burnsidea odmah treba kazati, kako je to u stvari prezentacija tradicionalnog bluza na apsolutno modernistički način. Sirova, ritmom nabijena bluz podloga kombinira se sa tekstualnim predloškom, koji se opet bazira na osnovama, koje proizlaze iz onog poznatog i tradicionalnog Delta bluz idioma.

Black River Bluesman je nadimak bluzera koji nam dolazi iz daleke i hladne Finske, da dobro ste pročitali, naime radi se o slijedećim glazbenicima koji čine Cockroach Combo a to su:

Jukka "Black River Bluesman" Juhola: vokal, gitara,
Juha "Kisko Kid" Lindgren: harmonica
Harry Nordman: bas
Risto "Rytmi" Tammilehto: bubnjevi

Svi ovi momci rođeni su tijekom "50-tih u Finskoj. Naravno da su svi odrasli na izvornom bluzu i rocku, no budući da se u svojoj glazbi baziraju na pristupu, kao što je bluz R.L.Burnsidea, nije teško razumijeti da je taj i takav bluz pomalo neobičan na prvo slušanje. No, kako se stvari razvijaju odnosno, kako se sve više vremena posvećuje slušanju albuma ""Ants in my Kitchen"", tako stvari sve više da tako kažem sjedaju u uho. Eto, osobno moram priznati da nisam baš odmah bio siguran da je to bluz na koji sam naučen.

Bluz Jukka "Black River Bluesman" Juholae ipak na prvo slušanje izaziva otpor no, potom, kada se prevlada početna barijera, njegov bluz postaje nešto što u vama izaziva plavičaste vibracije, bluz Jukka "Black River Bluesman" Juholae vodi Vas na ishodište, tamo gdje je bluz začet na Delti Mississippija. Taj i takav bluz je opor, sirov, prepun zgusnuto nabijenih emocija, taj bluz svoju ljepotu isijava kroz pravu poplavu bluz tonova koji proizlaze iz gitare i vokala "Black River Bluesmana". Osim toga tu je usnjak Juha "Kisko Kid" Lindgrena, koji kao da je oduvijek bio upravo na tom ishodištu. Izuzetna ritam sekcija pretače taj tradicionalno bazirani predložak u moderni sound. Sve to ima za rezultat, zaista poseban spoj i poseban bluz izričaj, koji osvaja svojom zakulisanom izražajnošću.

Album ""Ants in my Kitchen"" objavljen je u travnju ove godine i on je plod brojnih nastupa, kao i uzimanja ućešća u poznatom Rawa Blues Festivalu i Torun Blues okupljanju u Poljskoj a isto tako i u Njemačkoj i Češkoj. Band je ovog ljeta odradio nastupe kako u Americi tako i u Engleskoj. Čini se da se stvari polako slažu i kreću na bolje.

Jukka "Black River Bluesman" Juhola and the Cockroach Combo je band za koji ćemo još sigurno čuti. Kod nas u Hrvatskoj teško se može čuti bluz koji nam dolazi iz daleke i hladne Finske. Ovo je stvarno rijetka prigoda, pa ju svakako treba iskoristiti.

Bluz koji nam donose Jukka "Black River Bluesman" Juhola and the Cockroach Combo svakako ima svoju draž i stoga album ""Ants in my Kitchen"" treba poslušati. Možda ćete se ugodno iznenaditi, kao i ja osobno.

PREPORUKA:
U želji i traženju novih imena i albuma koji nas mogu zainteresirati album ""Ants in my Kitchen"" finskog bluz glazbenika Jukka "Black River Bluesman" Juhola i njegovih Cockroach Combo, garantira ugodne i zanimljive trenutke.

Više možete naći na :
http://www.bluesman.fi/music.htm i
www.cdbaby.com

Yours bluesy
Mladen Lončar- Mike