Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Ian_Parker.jpgU travnju ove godine Ruf Records objavio je album uživo "Whilst the Wind" engleskog bluz glazbenika Ian Parkera, pred kojim je sigurno velika budućnost.

Ian
je rođen u prosincu 1976-te u Birminghamu. Za glazbu se zainteresirao zahvaljujući ploči ""Rubber Soul"" legendarnih The Beatlesa, koju je Ian pronašao u kolekciji ploča svojih roditelja.

No, svakako presudni i konačni utjecaj na mladog Parkera izvršio je ...a tko drugi, nego gitaristički idol mnogim prošlim a i nadolazećim glazbenicima, legendarni Jimi Hendrix. Pa, tako je već sa nepunih 9.godina Ian dobio svoju prvu gitaru.Sa 17.godina osniva svoj prvi band ""Strange Brew"", koji nije bio dugog vijeka (raspali su se iste godine).

Tijekom nastupajućih godina Ian Parker je stalno prisutan na engleskoj r& b sceni, permanentno svira i nastupa sa mnogim glazbenicima, no teško je ustabiliti postavu benda, tako da se to odražava na Ian Parkerov rad.
Istovremeno Ian osobno puno radi na usavršavanju i to daje izuzetne rezultate. Konačno, na kraju 2001. godine cijela ta nezahvalana situacija završava.

U veljači 2002.godine Ian počinje okupljati glazbenike koji će činiti The Ian Parker Band a to su:
Andy Edwards – bubnjevi (bivši bubnjar Robert Planta)
Steve Amadeo – bas gitara (pravi virtuoz na basu)
Morg Morgan – klavijature (inače ""stari""glazbeni suradnik Ian Parkera), 2003. godine pridružuje im se:
Wayne Proctor – na bubnjevima (bivši bubnjar banda""Amor"")

U ovom sastavu band dakle radi,nastupa i snima materijale pune dvije godine. Ruf Records objavljuju kako audio zapise tako i DVD zapise.
Pa su tako Ianov nastupni album - "INSIDE" objavili u listopadu 2003.godine (Ruf1094). Treba kazati da je album ""Whilst the Wind"" zastupljen na jednom i drugom mediju.

Ovaj materijal snimljen je 04.prosinca 2004. godine u ""The Bluesgarage"" u Hannoveru u Njemačkoj.
Snaga, inventivnost i izražajna suptilost odlike su ovog albuma, koji Vas već na prvo slušanje, doslovno ""obara s nogu"". Već samo otvorenje albuma sa temom ""Power of the Gospel"" ostaviti će Vas zapanjene i prikovane u fotelji ili dvosjedu. Izuzetna tema prošarana klavijaturama i vokalima pravi je biser ovog 29.godišnjeg glazbenika.

Od 11 skladbi sa live albuma ""Whilst the Wind"" svakako treba izdvojiti skladbe: Power of the Gospel, It Hurts A Man, Feeling Whole Again, The Moral Man, te obrade poznatih She"s All Right, Almost Cut My Hair i The Green Manalishi.

Album ""Whilst the Wind"" krasi ono čemu teži svaki glazbenik a to je ujednačena svirka, visoko izražena emotivnost,sve pjesme naprosto pucaju od pozitivnih i bluz vibracija. Kada jednom cd –e uđe u uređaj, teško se odlučiti za tipku ""eject"" ili "" stop"".

Osobno već duže vrijeme nisam doživio da bih proveo po tri sata u  komadu, slušajući jedan te isti cd-e. Ian Parker sa svojim bandom i albumom ""Whilst the Wind"", ponovo nakon dužeg vremena priredio mi je to zadovoljstvo.

PREPORUKA:

Kao što sam već napisao na početku album uživo ""Whilst the Wind"" potvrda je izuzetne kvalitete engleskog bluz glazbenika Ian Parkera, pred kojim je sigurno velika budućnost. Apsolutno ovakav pristup bluzu pravi je pogodak i stoga ako imate priliku, pokušajte nabaviti i poslušati ovaj album ... i sigurno nećete požaliti.
Album ""Whilst the Wind"" pravi je izbor i poslastica za uši, te jednako tako poseban doživljaj za oči.

Možda je najbolja preporuka za album preporuka Walter Trouta, citiram:
"The best band I"ve seen in a decade - Ian"s voice, feel and guitar technique are what his contemporaries can only dream of!"

Višemožete saznati na:
www.ianparkermusic.com i
www.cdbaby.com
Yours bluesy
Mladen Lončar- Mike