×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Ovaj album originalno je objavljen, danas već daleke 1994. godine za Antone"s Records. No, kako se nekoliko godina nije čulo za vrsnog bluz gitaristu Johnny Nicholasa, tako i za album Thrill on the Hill.
Potom slijedi preokret, zahvaljujući diskografskoj kući TopCat Records ovaj izuzetan bluz album ponovo je ugledao svijetlo dana uz ekstra dodatak: snimke skladbi sa sessiona .

Početkom ‘80. Nicholas počinje nastupati sa bluzerima poput Duke Robillarda, Big Walter Hortona i Johnny Shineom. Upravo s njim je snimio zadnji album Snooky Pryora. Johnny Nicholas dokazao se kao vrhunski gitarista i općenito kao glazbenik u koga treba vjerovati i imati povjerenja.
No, isto tako gledajući unatrag, Johnny Nicholas nije imao previše povjerenja u druge a niti u sebe, pa ga najviše zbog toga nije bilo na bluz sceni sve do ’90-tih godina, kada se ponovo odlučio krenuti.

Taj početak išao je polako, bez žurbe. Johnny Nicholas nije želio ponovo sve pokvariti. Nastupao je u blizini svog doma u San Antonia i Austina, postupno je gradio svoj profesionalni razvoj i tada ga prepoznaje TopCat Records i priča počinje poprimati sasvim drugačiju konotaciju.

Do sada je Johnny Nicholas za TopCat Records snimio tri albuma,a danas nam je predmet album ""Thrill on the Hill"", kojeg je 1994. godine Johnny Nicholas snimio za Antone"s Records, no ove godne je TopCat Records napravio dobar poslovni potez i reizadaje ovaj album.

U bluz krugovima s velikm odobravanjem pozdravljeno je reizdanje ovog izuzetnog albuma. ""Thrill on the Hill"", je još jedan dokaz, kako pravi bluz fanovi, kao i sami glazbenici vole onaj tzv. ‘’klasični bluz’’. Album ""Thrill on the Hill"" u sebi ima apsolutno sve od Delta feelinga, preko Memphis sounda do jazzy obojenih skladbi.
Johnny Nicholas izražajno nam pokazuje o kakvom se vrsnom glazbeniku, gitaristi i vokalisti radi. Kratko rečeno Kapa dolje! Nadalje, Thrill on the Hill je album koji nam predstavlja Johnny Nicholasa u instrumentalističkom smislu, kao pravog virtuoza gitare. Njegov istančan osjećaj za ritam i naravno prisutan bluz feeling, pravi su preduvjeti za solidnu i nadasve emocijama nabijenu bluz furku.

Johnny Nicholas uspješno spaja tradicionalistički pristup sa utjecajima neizbježnog, modernog, električnog Teksas bluz stila. ""Thrill on the Hill"" je album koji nepobitno vraća Johnny Nicholasa među vodeće bluzere Teksas bluz scene danas.

Svakako da su poseban ugođaj cijelom albumu dali glazbenici koji su gostovali na ovom albumu i pridonjeli da se Johnny Nicholas konačno afirmira na svjetskoj bluz sceni. Osobno se nadam da će konačno ovapriča dobiti sretan završetak.
Producent : T.S. Bruton pobrinuo se za izbor skladbi, koje naprosto moraju doprijeti do slušatelja.


PREPORUKA :

Ovaj album u sebi sadrži: ljepotu, nadu i istinu a sve to... čini bluz.
Bluz je glazba koja mora kod svakoga tko ga razumije i voli izazvati onaj poznati osjećaj ugode i zadovoljstva.

Album ""Thrill on the Hill""pun je zadovoljstva, sreće, u sebi nosi pregršt dobrih vibracija i plavičastih tonova. Album ""Thrill on the Hill""preporučam poslušati zbog izuzetnog ozračja spontanosti, kojeg su stvorili glazbenici. Prepoznatljiv stil jam sessiona, svakako dodatno pojačava onaj poznati ""blue feeling"".
Johnny Nicholas i društvo zasigurno Vas neće razočarati. Poslušajte !!!

Više možete saznati na :
www.johnnynicholas.com
http://topcatrecords.com
www.cdbaby.com
Yours bluesy
Mladen Lončar- Mike

Popis pjesama:

01. Kind Hearted Woman
02. House Cleaning Blues
03. My Rice Ain"t Got No Gravy
04. Prince Charming
05. Blue & Lonesome
06. Mandolin Boogie
07. John the Revelator
08. Sleeping With the Devi
09. Let"s Go to Big Houston
10.Tomorrow Night/
11.Johnny"s Deathray Boogie/Thrill on the Hill

Bonus

12.Mandolin Moan
13.Stones in My Pathway
14.Thinkin" Bout Junior
15.Phonography Blues

(TopCat Records)