Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Upravo ovih dana 145th Street Deluxe Blues Band iz San Diega u Kaliforniji objavio je u vlastitoj distribuciji svoj nastupni album ""145 th Street Deluxe Blues Band"".
Uz veliku angažiranost Michael McClunea iz Crows Feet Productions i mi ovdje u Hrvatskoj imamo mogućnosti spoznati o čemu se radi. Na pomolu je nova SENZACIJA na bluz sceni.

Kombinacija izvrsnih gitarističkih pasaža i rifova,očaravajući sound usnjaka sa odrešitim, teškim i sinkopiranim ritmovima bubnjeva te tutnjajuća bas gitara, daje band koji su snimili album, da bi isti u rujnu bio nominiran za SAN DIEGO MUSIC AWARDS, kao najbolji bluz album 2005 godine. Tri puna mjeseca band je utrošio na snimanje materijala za ovaj album, stoga nije čudno što uspjeh nije izostao. 145th Street Deluxe Blues Band snimili su album koji jednostavno zrači svojom bluz perfekcijom. Njihov bluz u sebi nosi svu potrebu opremu: izuzetan ritam, puno pozitivnih osjećaja kojima dominiraju poznati plavičasti tonovi. Izražajnost bluza 145th Street Deluxe Blues Banda plijeni pozornost svakog imalo ozbiljnijeg poklonika bluza.

Odmah želim istaknuti moje favorite a to su slijedeće teme:(Roll The Dice, Mary Ann, Reconsider,Baby, Walking Through The Park, You Is So Mean i Met Her Last Night)

A tko čini ovaj izuzetni band:
Steve Bulger ------ voc.& harp
Marco Marrewa ----gitara
D.J.Jackson --------bubnjevi
Rollin Rogers -------bas gitara
Mark ‘’Doc’’ Holladay--- klavijature

Ovih deset gore navedenih pjesama govore, jasno kako ovo nije band koji svira samo poznate bluz standarde,već je 145th Street Deluxe Blues Band autorski band koji ima svoje stvari i upravo one nose album, osobito skladbe poput: Met Her Last Night, Roll The Dice, You Is So Mean i Snakeskin On My Feet, a tu je i impresivna i nadahnuta obrada i izvedba L.Fulsonove Reconsider,Baby. Narečene skladbe zapravo daju odgovor zašto su nominirani za najbolji bluz album godine. 145th Street Deluxe Blues Band sa svojim istoimenim albumom donjeli su svježinu,polet i entuzijazam,koji je toliko potreban na svjetskoj bluz sceni.

145th Street Deluxe Blues Band sastavljen je od renomiranih, profesionalaca – glazbenika, koji su već dugi niz godina na ovaj ili onaj način uključeni u glazbeni svijet. Stoga još više njihova svirka plijeni pozornost svojom osebujnošću i angažiranošću. Teško je danas naići na glazbenike koji su u svojim najboljim godinama a nosi ih ideja ko" da su tek na početku, ko" da su tek krenuli.

Nakon preslušavanja albuma ostao sam zatečen, koliko su ti dečki dobri, svaka čast. Ovaj album im je nastupni, njihov debi, što će tek biti kasnije. No, nemojmo zaboraviti ovdje se ipak radi o svjetskoj bluz sceni, ovdje se radi o tome da u ovom poslu možete jedino uspjeti ako imate vrašku sreću i ako ste debelo nadareni i posjedujete izuzetnu kvalitetu. Sve to možemo naći kod 145th Street Deluxe Blues Banda.

PREPORUKA :
Želite li slušati bluz bez opterećenja,želite dobar bluz ritam, želite reski zvuk gitare, pumpajući bas i snažne bubnjeve, eto to jednostavno možete naći na ovom albumu.
145th Street Deluxe Blues Band ima istoimeni album, koji nikako nemojte propustiti nabaviti. Toplo se nadam da će i u Europi kao i kod nas u Hrvatskoj ovaj band naći distributera. Oni to stvarno zaslužuju.

Više o bandu možete saznati na :
http://www.145Street.com
www.cdbaby.com

Popis pjesama:

01. Roll The Dice
02. Mary Ann
03. Snakeskin On My Feet
04. Reconsider, Baby
05. Say Yes To My Baby
06. Walking Through The Park
07. It"ll Come To You
08. You Is So Mean
09. Just A Little Bit
10. Met Her Last Night