×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
rayedge.jpgNajbolji muški izvođač za 2005. godinu u Torontu i glazbenik koji je osvojio Toronto Independent Music Awards ove godine je Ray Edge.
Solar Records objavio je njegov album "Soul Connection", koji je prava potvrda kvalitete ovog vrsnog vokaliste.

Kada sam krenuo preslušavati album, to sam učinio sa velikom zadrškom, no nakon samo jedne stvari, Ray Edge me je potpuno osvojio. Naime, radi se o vokalu koji podsjeća na David Clayton-Thomasa legendarnog vokala benda Blood, Sweat & Tears. No, odmah treba kazati da se ne radi o oponašanju već o boji i senzibilnosti vokala, Ray je glazbenik – pjevač, koji ima svoj izgrađeni stil i teško ga ne uočiti i naravno zapaziti.

Stoga nije uopće čudno da je osvojio ovu nagradu.Činjenica je isto tako da se tu ne radi o nagradama već, da je najbitnije da je kvaliteta prepoznata i da shodno tome i ubuduće očekujemo da će Ray Edge snimati albume poput ""Soul Connection"". Zašto ? Prvenstveno što je Ray svjestan što mu najviše leži: soul, r&b, bluz i jazzy skladbe – to je zasigurno polje na kojem Ray zaista puno može pružiti. S druge strane kada se malo pogleda tko je sve u pozadini cijelog albuma, onda uopće nije čudo da je ovaj album pravo osvježenje. Gotovo svi eminentni kanadski bluz i ini glazbenici pridružili su se Rayu na snimanju i stvaranju ovog albuma, uspjeh ...on ...jednostavno nije mogao izostati.

Evo da odmah izdvojim moje favorite:(TIME ENOUGH FOR LOVE, IT STARTED WITH THE BLUES, INTERNET DATE, MESS AROUND ON YOU, SOUL CONNECTION, SAVE OUR SOUL, HEAVEN IN YOUR EYES i LOOK FOR THE LOVE INSIDE ),jasno je da ovako veliki izbor pjesama garantira vrhunsku kvalitetu cijelog albuma.

Album ""Soul Connection"" zaista mogu slušati u svako doba,jer ima apsolutno sve, r & b, bluza, soula i jazza; razni glazbeni stilovi,samo pokazuju široki dijapazon interesa, koje Ray Edge ne samo da izvrsno izvodi, već on je potpuno u svakom glazbenom stilu posebno. Ray Edge je pjevač koji će sigurno uspjeti na glazbenoj sceni, jer ovakva glazba nemože ostati nezapažena i bez potpore.

PREPURUKA:
Ray Edge je pjevač, gitarista i skladatelj, dakle Ray Edge je kompletan glazbenik. Album""Soul Connection"" nikako ne treba propustiti čuti a potom ćete se vjerojatno potruditi nabaviti ga. Znam, malo je to teže kod nas u Hrvatskoj, ali uz malo truda do albuma ""Soul Connection"" se vrlo lako može doći.
Sigurno je jedno Ray Edge neće Vas RAZOČARATI !

Više o svemu možete saznati na :
www.rayedge.com

Popis pjesama:

01. TIME ENOUGH FOR LOVE
02. REAL GOOD THING
03. IT STARTED WITH THE BLUES
04. INTERNET DATE
05. MESS AROUND ON YOU
06. SOUL CONNECTION
07. ROCK & ROLL REAL ESTATE
08. BLAME IT ON THE MOON
09. SAVE OUR SOUL
10. HEAVEN IN YOUR EYES
11. LOOK FOR THE LOVE INSIDE
12. THANK YOU GIRL

(Solar Records)