Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Moram priznati da do sada nisam imao prigode čuti ovog mladog glazbenika. Ime Mike Zito nije mi nepoznato, ali nisam eto, do albuma Today imao prigode čuti ovog glazbenika. Album je objavila diskografska kuća Eclecto Groove Records.
Već nakon prvog preslušavanja Mike Zito me se dojmio i nisam samo onako, ovlaš krenuo u daljnje slušanje albuma i stvaranje neke svoje slike, kako o ovom glazbeniku, tako i o albumu, koji je svakako malo "slabiji" od ostalih izdanja Eclecto Groove Records. Tu poglavito mislim na fantastičnu Anu Popović. No, daleko od toga da se radi o nekom promašaju ili tome slično. O tome nema niti govora, dapače.

Osobno, uvijek se veselim kada imam prigodu predstavljati i promovirati nova imena i kada ta prezentacija ide pozitivnim smjerom. Da, znam mnogi će kazati da njemu je sve dobro. Osobno, se nikako ne slažem sa tom konstatacijom, ali to nije slučajnost jer u 98 % slučajeva odnosno albuma, osobno odabirem što ću predstaviti. Budući da nikada ne radim na pamet, nego tek nakon pomnog preslušavanja i kompletnog doživljaja pokušavam svima drugima prenijeti, najprije svoju osobnu, subjektivnu percepciju svakog pojedinog albuma odnosno glazbenika. Tek potom slijedi ukupni doživljaj svih elementa, koji prate svaki pojedini album. Na taj način ostaje vrlo malo prostora za bilo kakve promašaje. Naravno, ima i toga ali to je više slučajnost prouzročena raznovrsnim diktiranim razlozima.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/10/09/mike zito.jpg, images/SGrecenzije/2008/10/09/mike zitom.jpg, Mike Zito, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Ovaj zadnji studijski album gitariste Mike Zitoa nije tipičan bluz album, ali svojom obojenošću i naginjanjem na bogate bluz elemente osobno, svrstavam upravo u bluz. Shodno tome, album Today nadarenog i izuzetno kvalitetnog Mike Zitoa idezajedno sa albumima, isto tako mladih i talentiranih glazbenika poput: Eric Lindela i JJ Grey & MOFRO. Ova mlađahna ekipa praši osobito nadahnutu i bluzom obojenu glazbu. Ono što ih sve krasi pa tako i Mike Zitoa je fantastična sposobnost prilagodbe glazbenih elementa i strukture bluza u izvođenje skladbi koje nisu bluz, ali koje imaju izrazito bogate i raznolike elemente mnogih glazbenih stilova. Tu poglavito mislim na rock, soul, r&b, funky, a sve to protkano istančanom bluesy podlogom. Svih 13 skladbi na albumu imaju izraženu osobnost, eksplozivnost, osjećajnost i atraktivnost, a Mike Zito na svoj jedinstveni način prenosi svoje viđenje prezentacije glazbe i moram priznati to mu uspijeva i više dobro.

PREPORUKA:
Ako želite poslušati jedan sadržajno bogati album, ne dvojite ni sekunde nego slobodno nabavite album Today mladog i talentiranog glazbenika koji se zove Mike Zito.


Više o svemu možete saznati na:
Mikezito.com
Eclectogroove.com


Today - live acoustic - Video

Popis pjesama:

01. Love Like This
02. Superman
03. Holding Out For Love
04. Little Red Corvette
05. Universe
06. Blinded
07. Sloe It Down
08. Today
09. No Big City
10. Deep Down In Love
11. Dirty Things
12. Hollywood
13. Time To Go Home

(Eclecto Groove Records)