×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Svi mi volimo se povremeno vratiti u prošlost, kada uz neku ugodnu glazbu opušteno krenemo na put po sjećanjima.
Novi album "Violet" američke glazbenice Nancy Terzian, prava je pratnja uz takva osjećajima prožeta putovanja.

Album ""Violet"" zapažene američke glazbenice u usponu Nancy Terzian u sebi spaja veliku količinu osjećaja,duhovnosti,ljupkosti i senzualnosti.

Nancy Terzian svojim albumom vrlo brzo naišla je na plodno tlo osobito u Americi i Kanadi a eto polako ali sigurno osvaja i Europu. Na albumu ""Violet"" nalazimo zaista puno glazbenih stilova od soula,popa,bluza te prizvuka onog poznatog Neshville sounda. Vokalna izvedba Nancy Terzian spaja utjecaje koje smo već davno apsolvirali; to su zvuci Motown, Stax, Chess Brothers, Atlantic diskografskih kuća. Već samo njihovo nabrajanje znači samo jedno, Nancy Terzian je glazbenica koja na jedan vrlo promišljen i izražajan način u svojim skladbama spaja i povezuje navedene glazbene utjecaje. S druge pak strane oko sebe je Nancy okupila zaista probrane ljude, glazbenike koji su već dugi niz godina prisutni na svjetskoj glazbenoj sceni.

Producent albuma je Bob Olhsson jedan od glavnih ljudi kada je u pitanju poznata Motown Records iz Detroita. On je sa sobom doveo impozantna glazbena imena: Reggie Young – gitarista koji je svirao sa glazbenicima od Elvis Presleya do Wilson Picketta.

Bob Babbitt – basista jedan od poznatih Funk Brothersa, svirao je na mnogim povijesnim albumima Motown rec. od albuma Marvin Gayea do albuma Stevie Wondera Ed Greene - bubnjar poznat po svojim suradnjama sa Steely Dan, Michael Jacksonom, Hall & Oates, a tu je i Jim "Turbo" Kirby - klavijaturista, koji je više od jednog desetljeća nastupao na turnejama sa legendarnim Roy Orbisonom. Pored toga Nancy Terzian je dovela još nekoliko glazbenika iz Neshvillea kao drage goste. Svakako treba spomenuti Joe McGlohona na saxu i Ronnie Browna na orguljama.

Svakako da je album ‘’Violet’’ jedan novi zaokret u karijeri Nancy Terzian, njezin topli, osjećajni vokal teško se moži ignorirati. Ona Vas jednostavno postupno osvaja svakom svojom pjesmom posebno. Nakon što jednom stavite disk u uređaj jednostavno više nemate snage ni želje da prestanete slušati album ‘’Violet’’.
Nancy Terzian učinila je ono što već dugo nitko nije, cijelo popodne; za gotovo punih 7 sati, neprekidnog slušanja albuma, nisam uspio odlučiti kada ću prestati. Čudno je to koliko je album ‘’Violet’’ zarazan, on jednostavno konstantno traži vašu pozornost i jednostavno niste u stanju prekinuti to zadovoljstvo.

Kada bih trebao izdvojiti neku pojedinu pjesmu to jednostavno nije moguće, sve su jednako dobre, čak što više, osjeća se nekakva međusobna povezanost i tematska nasljednost svih skladbi ovog albuma. S druge pak strane, čudi od kuda takva glazbena opredjeljenost, obzirom da je Nancy rođena i odrasla u New Yorku, gdje su danas neki drugi glazbeni stilovi primarno eksponirani.

PREPORUKA:

Na kraju što napisati, pa eto ukoliko imate sreću doći do albuma ‘’Violet’’ američke glazbenice Nancy Terzian, jednostavno nemojte razmišljati već samo uzmite i slušajte. Sve ostalo saznati ćete od pjesama, od glazbe Nancy Terzian. Nećete požaliti.

Više možete saznati na:
www.nancyterzian.com
www.cdbaby.com

Popis pjesama:

01. The Dirty Man
02. One Little Step
03. Always Be My Man
04. What Makes A Man
05. Ain"t Goin" Crazy
06. Running Through The Trees
07. Light Of Your Love
08. My Sugar
09. Angel