Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
jennykerr2.jpgIz San Francisca stiže nam osobita glazbenica Jenny Kerr sa svojim albumom Extra Strength a kojeg je izdala diskografska kuća Okey Doke Records.
Jenny Kerr snimila je album koji je zapravo mozaik sastavljen od mnogih glazbenih stilova i predstavlja dobar primjer; kako će se ova glazbenica predstaviti široj glazbenoj populaciji.

Mnogi glazbeni kritičari kažu da je Jenny Kerr u sebi spojila opori bluz Delbert McClintona te snažni i osjećajni vokal Janis Joplin. Ovo ljeto Jenny se po četvrti puta predstavila Europskoj publici i to po ""open -air"" festivalima u Norveškoj, Danskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji, Švicarskoj, Francuskoj i Španjolskoj.

Jenny Kerr nastupila je na najvećem country festivalu u Mirandeu pred 120,000 poklonika ove vrste glazbe. Jenny Kerr u svojim pjesmama spaja utjecaje Neshvilla, sa tradicionalnom američkom glazbom koja u sebi sadrži utjecaje Beale Streeta i bluza Delte Mississippija.Upravo taj uspješan spoj na albumu ‘’Extra Strength’’ prouzročio je izuzetan porast zanimanja za glazbu Jenny Kerr. Uspjeh nadam se neće izostati.

Svakako želim izdvojiti svoje favorite a to su : (Itch, Mississippi Delta, California, Devil Song, Pony, Clear A Path, If I Had Wings ).
Jenny Kerr okupila je u bendu slijedeće glazbenike:
Phil Milner – vokali, gitara i bas
Kenny Green – bubnjevi
Jeff Anthony – bubnjevi na pjesmama: 4,5,12
Eric McFadden – mandolina na pjesmama: 4,5
Dave Zirbel – pedal steel gitara na pjesmama: 4,6,10
lap steel gitara na pjesmama: 7,12
Ed Ivey – tuba na pjesmi:5, bas na pjesmi:9
Chad Manning –fiddle na pjesmama: 4,12
Henry Salvia – accordion na pjesmi:9
Marisa Martinez -fiddle na pjesmi:9
Dave Trabue - pedal steel gitara na pjesmi:3
Great Highway – prateći vokal na pjesmama: 2,3,8,11
Krystle Jones - prateći vokal na pjesmi: 2
Sam Grant - prateći vokal na pjesmi: 10

Jenny Kerr svoj glazbeni izričaj izgradila je na ostavštini Muddy Watersa, kojeg je suptilno spojila sa idiomom glazbenog opusa Bob Dylana, na taj način Jenny Kerr snimila je album, koji me osobno podsjeća na ugođaj albuma ‘’Self Portrait’’ Bob Dylana, samo što je nažalost album ‘’Extra Strength’’ Jenny Kerr, kraći tj. sadrži samo 12 skladbi. Kamo sreće da ih je više!

Nakon višekratnog preslušavanja dolazi se do spoznaje, koliko je dobar album ‘’Extra Strength’’, nadam se da će Jenny Kerr i dalje nastaviti na ovom tragu.

PREPORUKA:
Obzirom da je Jenny Kerr nastupala sa legendama kao što su Charlie McCoy, Guy Clark, Jack Ingram, Lee Roy Parnell samo je potvrda njezine iznimne kvalitete. Jenny Kerr je multi instrumentalistica, pjevačica i izuzetno nadarena skladateljica.
Ako Vam u ruke dođe album ‘’Extra Strength’’, nemojte propustiti priliku i poslušajte ga! Ostalo prepuštam Vama.

Više o Jenny Kerr saznajte na :
www.jennykerr.com i
www.cdbaby.com


Popis pjesama:

1. Itch
2. Mississippi Delta
3. I Wanna Be Rich
4. Big Red Truck
5. California
6. Devil Song
7. Pony
8. Clear A Path
9. Tijuana Waltz
10.If I Had Wings
11.When I Get Home
12.Quand Je Serai Chez Moi
(Okey Doke Records)