×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Napokon, zaista sam vrlo sretan, što konačno na ovom web siteu mogu predstaviti jedan HR blues album. Tijekom ožujka ove godine objavljen je album ‘’PIGEON’S FLIGHT’’ za izdavačku kuću Delta pomalo osobitog i jedinstvenog blues trija, koji nam donosi ‘’Zagorski Blues Malog Goluba’’ – Little Pigeon’s ForHill Blues.

Preslušavajući album ‘’PIGEON’S FLIGHT’’ vratio sam se unatrag punih 30. godina. Danas, već zaista davne 1975-te kupio sam tri LP-ija (dva je tada objavila poznata diskografska kuća STORYVILLE a jedan LP je izdala još poznatija bluz diskografska kuća CHESS Records.Da ne duljim,radi se, dakle o tri albuma, koja su još uvijek u prometu, izuzetno sačuvana, tako da se i dan danas često vrte na mom gramofonu. Radi se o pločama ‘’More Real Folk Blues’’ Sonny Boy Williamsona, ‘’The Harmonica Blues’’, gdje su zastupljeni stari majstori ‘’usnjaka’’,(kao što su Doctor Ross, Hammie Nixon, Sonny Boy Williamson i Sonny Terry) a tu je još i ‘’plejka’’ ‘’Wizard of the Harmonica’’, legendarnog i već spomenutog Sonny Terrya.

Ove tri ploče bile su moje početnice, kada je u pitanju moje istraživanje, sakupljanje, sortiranje i čuvanje meni neprocjenjivog blaga glazbe, čije je ishodište Delta Mississippija.

Eto, nakon 30.godina, samouk kada je u pitanju ‘’usnjak’’ Tomislav Goluban uz potporu Ante Prgina na akustičnoj gitari i Nikole Hercega na bas gitari snimili su album, koji je zaista vrijedan pozornosti svakog ozbiljnijeg poklonika bluz glazbe.
Imao sam ih prigode čuti uživo u travnju kada su nastupili prije Guy Davisa u ‘’Tvornici’’ i 2.listopada ove godine kada su nastupili prije Bill Wymanovih Rhythm Kingsa u ‘’Boogaloo Clubu’’. Oba puta dečki su pokazali kako se to praši Delta blues. Shodno tome, publika ih je na oba nastupa nagradila i ispratila dugim i velikim pljeskom.

Njihov album ‘’PIGEON’S FLIGHT’’ samo je potvrda što se može postići upornim i predanim radom i ljubavlju prema onome što radite.

Odmah da izdvojim svoje favorite a to su redom: PIGEON"S FLIGHT, FURTHER ON UP THE ROAD, DOWN BY THE RIVERSIDE, LONESOME VALLEY, BLUES HOP INTRO, BABY PLEASE DON’T GO, T TRAIN i STEADY ROLLIN’ MAN.

Tomislav Goluban aka Little Pigeon na vrlo jednostavan način pokazuje zašto je ove godine na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike WHF 2005. u Trossingenu osvojio četvrto mjesto u blues kategoriji.

Isto tako Little Pigeon"s FORHILL BLUES na dosta sušnu i siromašnu HR blues scenu (osobito što se tiče diskografskih izdanja) donose neki čudni novi zamah, polet ili nešto slično. Njihov istančan osjećaj za ""zafrkanciju"" pomiješan sa suptilnim osjećajem za dobrim ""blues feelingom"", polučili su glazbeni uradak vrijedan svake pozornosti.

Little Pigeon"s FORHILL BLUES je trio koji svakako najbolje pokazuje koliko vrijedi na nastupima, osobno sa ih slušao i gledao do sada dva puta i budite uvjereni da je gola istina ono što je njemački web-site, specijaliziran za usnu harmoniku HARP ONLINE Tomi ""Little Pigeona"" proglasio sviračem s najnemilosrdnijom scenskom izvedbom ikad !

Little Pigeon"s FORHILL BLUES svakom svojom svirkom ostavljaju poklonike bluza pomalo iznenađene tehnikom kojom dečki prezentiraju taj svoj pomalo šaljivi blues izričaj. Ono što je bitno da dečki predvođeni Tomijem ""Little Pigeon"" zrače optimizmom i osobno se nadam da ih ova surova stvarnost i opće sivilo rock i blues scene u Hrvata, neće jednostavno infiltrirati i obeshrabriti.
Stoga, dečki samo naprijed i drž" te se!

PREPORUKA:

Ma, kakva preporuka album ""PIGEON"S FLIGHT"" se naprosto mora imati, prvotno što je to odličan primjer da i Hrvatska ima vrsnih bluzera, a potom što kvalitetom i furkom dečki nimalo ne zaostaju za trenutnim europskim bluz izvođačima.
Osobno se nadam da je ovo tek početak priče o Little Pigeon"s FORHILL BLUES bandu.
Više o bandu možete saznati na :
www.pigeonfhb.com

Popis pjesama:

01. PIGEON"S FLIGHT
02. OK LET"S GO...
03. GOODBYE LITTLE GIRL
04. FURTHER ON UP THE ROAD
05. PRETTY LITTLE GIRL
06. DIGGIN’ MY POTATOES
07. DOWN BY THE RIVERSIDE
08. CUSTARD PIE
09. LONESOME VALLEY
10. BLUES HOP INTRO
11. BABY PLEASE DON’T GO feat. IVICA KOSTELI?
12. T TRAIN/
13. LAY DOWN SALLY
14. YOU"D BETTER MIND
15. STEADY ROLLIN’ MAN
16. MIDNIGHT SPECIAL

(Delta)