Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
05. prosinca ove godine bluzer iz Pittsburgha Ernie Hawkins u vlastitoj produkciji objavio je svoj novi album ‘’Rags & Bones’’.
Ernie Hawkins je bluzer koji nam dolazi iz Pittsburgha. U bluz krugovima poznat je kao izuzetan majstor tzv. ‘’fingerpicking’’ stila sviranja gitare. Pravi je virtuoz i šteta što do sada, nisam se imao prigode susresti se sa njegovim načinom prezentacije isključivo akustičnog bluza. Njegov gitaristički stil upoznaje nas, kako je upravo Ernie Hawkins uspješno povezao i spojio onaj poznati ""sound"" gitarističkog genijalca Piedmont gitare Gary Davisa te fascinantni Texas blues legendarnog Lightnin’ Hopkinsa.
Ernie Hawkins
svojim instrumentalnim skladbama upoznaje nas sa svim vrijednostima Delta bluza, ali isto tako Ernie izvodi i gospel i ragtime.
U svojoj prezenaciji Ernie Hawkins uspješno spaja svoj pomalo
modernistički pristup tradicionalnim vrijednostima bluz glazbe. Morampriznati da sam preslušao dva albuma Ernie Hawkinsa i to "Mean Little Poodle" iz 2002. godine, koji je zapravo preteča ovog njegovog zadnjeg albuma ‘’Rags & Bones’’.
Odmah moram istaknuti, da ako niste poklonik akustičnog bluza, sigurno da nećete posegnuti za ovim albumom. No, ako volite akustični, tradicionalni bluz onda je to pravi izbor. Samu kvalitetu ovog bluzera potvrđuje i suradnja sa izuzetnom bluz divom Mariom Muldaur.
Maria Muldaur
svojim osobitim vokalom obilježila je skladbu:
‘’I am the Light of this World’’
Album ‘’Rags & Bones’’ u stvari je glazbeni uradak glazbenika, koji svojim jedinstvenim načinom prezentacije akustičnog bluza želi isti približiti širem slušateljstvu. Ernie Hawkins je bluzer koji
pretendira tradicionalne vrijednosti Delta bluza. Albumom ‘’Rags & Bones’’ mnogi poklonici ovog glazbenog stila doći će na svoje.
A evo i popisa skladbi sa albuma :
1. Make Believe Stunt
2. Avalon Blues
3. The Boy Was Kissing the Girl (and Playing the Guitar At the Same Time)
4. Tb Blues
5. Potato Head Blues
6. Texas Easy Street
7. Guitar Chop Suey
8. Statesboro Blues
9. Can"t Be Satisfied
10. Singin" the Blues
11. Elm Street Blues
12. G Rag
13. I Am the Light of This World
14. Massanga
PREPORUKA:
Album ‘’Rags & Bones’’ Ernie Hawkinsa svakako nije za široke ‘’narodne mase’’. Album ‘’Rags & Bones’’ preporučam onim poklonicima bluza, koji znaju uživati u onom starom tradicionalnom akustičnom bluzu, kojeg su preferirali: (Blind Willie Johnson, Blind Lemon Jefferson, Charlie Paton i Robert Johnson). Budući da su svi nažalost već odavno napustili ovaj svijet, lijepo je kada još uvijek ima glazbenika, bluzera koji nastavljaju njihovim stopama. Ernie Hawkins je sigurno jedan od njih.
Više o svemu možete saznati na :
www.erniehawkins.com
http://www.cdbaby.com/
Yours bluesy,
Mladen Loncar- Mike