×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Jedan od najboljih nastupnih albuma ove godine upravo je pred Vama. Vital Support je band koji je u vlastitom aranžmanu objavio istoimeni album.
Vital Support je band, koji datira od 1996. godine. Članovi banda zapravo su činili okosnicu pratećeg sastava poznatog blues gitariste Carl Weathersbya. Čudno je to kako nisu snimali sudijske albume sa Carl Weathersbyem, sve do 2002.godine,kada je snimljen live album ""In The House"", što je zapravo snimka nastupa na Lucerne Blues Festivalu iste godine.
Početkom 2004. godine basista Calvin "" Skip"" Gaskin i gitarista Paul L. Hendricks odlučuju krenuti u samostalnu karijeru, te još okupljaju John Williamsa na bubnjevima i pjevača Corey G. Dennisona.
Vital Support je kompletan i ove godine izdaju istoimeni album, koji je vrlo brzo proglašen za jedan od najboljih nastupnih albuma 2005.godine.
Album ""Vital Support"" u sebi sadrži izuzetan spoj rocka, soula, funkya i naravno bluesa, punih 41 minutu ovaj album plijeni pozornost svojom atraktivnošću, svježinom i profinjenim ""feeelingom"". Svaka od deset skladbi je posebna i zapravo vrlo je neobičan način, na koji su dečki iz banda našli poveznicu i sve to lijepo pospajali u album.
Album Vital Support se sluša u jednom dahu.
1. Let The Music Be Your Guide
2. Payroll Deduction
3. What"s Left
4. Neckbone Johnson
5. Them Days
6. Phone Keeps Ringing
7. Big Fat Frog
8. Bad Luck Tour
9. Wrong
10. To Brunswick
Ovo su teme koje možete naći na albumu i vjerujte, svaka od njih posebna je na svoj način i vrijedna je naše pozornosti.
Velika pozornost data je produkcijskim rješenjima i inzistiranju na pojačanom soundu Paulove gitare, koja izuzetno snažno dominira svim glazbenim temama. Bez obzira, slušamo li soul obojenu ""Let The Music Be Your Guide"" ili pak rokericu "Phone Keeps Ringing", kao i izvrstan instrumental "Big Fat Frog" Paulova gitara ""praši"" poput tornada, ali istovremeno cijeli band nosi jedan izuzetan ""blues feeling"".
Osobno, već duže vrijeme nisam imao prigode slušati ovakav ""jak"" debi album.

Vital Support je band o kojem će se još sigurno čuti, to je band pred kojim je zaista blistava budućnost. Svojom glazbenom širinom Vital Support je band, koji će sigurno još napraviti puno dobrih stvari, treba im samo dati vremena i prostora. Osobno mislim da je došlo vrijeme da se podrže i oni glazbenici, koji nisu toliko afirmirani i poznati, ali su zaista kvalitetni. Došlo je vrijeme da se podrže i oni
glazbenici koji će svojom kvalitetom i talentom pokazati da su vrijedni naše pažnje. Potpuno je jasno, da im samo treba dati šansu i podržati ih.
Promocija upravo takvih glazbenika i njihovih albuma moja je duboka želja, namjera i osobna zadaća.
PREPORUKA:
Ako Vam slučajno negdje zapne za oko album Vital Support, nemojte dvojiti ni sekunde. Uzmite i slušajte i samo slušajte.
Više možete saznati na :
www.vitalsupportband.com
www.bluesbytes.com
Yours bluesy,
Mladen Lončar – Mike