×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Not_a_Dog_jukka.jpgPrije nekoliko tjedana objavljen je moj osvrt na album ‘Ants In My Kitchen’ osobitog bluzera iz daleke Finske, radi se o Jukki Juhola aka Black River Bluesman. Prije nekoliko dana stigao je i nastupni album Not a Dog –gone Thing ovog zaista izuzetnog bluz umjetnika, naravno i ovaj album je objavila Gecko Yell Records.

Album ‘’Not a Dog –gone Thing’’ izdan je 2003.godine a budući da Black River Bluesman nije bio toliko zastupljen ovdje kod nas; čak što više do prije izvjesnog vremena bio je apsolutna nepoznanica, mislim da je red da se ovako kvalitetnom glazbeniku – bluzeru posveti malo više pozornosti.

Black River Bluesman svojim upornim radom potvrđuje svoju duboku opredjeljenost prema tradicionalnim vrijednostima Delta Bluza. Stoga upoće ne čudi, kako je album ‘’Not a Dog –gone Thing’’ pravi pokazatelj njegove kompletne glazbene osobnosti. Na albumu samo uvodna tema ‘’Messin’ with the Hook’’ nije njegov autorski rad, već legendarnog John Lee Hookera, dok ostalih 9 skladbi potječe iz radionice Jukke Juhola aka Black River Bluesmana.

Ovaj finski bluzer dokazuje kako blues nije samo privilegija crnih glazbenika odnosno onih ljudi, koji su već tradicijom predoređeni na nešto. Black River Bluesman je osoba koja je zasigurno uložila dosta truda i vremena kako bi stekao status, koji danas ima.

Album ‘’Not a Dog –gone Thing’’svakako vrijedi poslušati i uvjeriti se da je točno sve ovo što sam napisao. Zaista, teško je da će se neka diskografska kuća u Hrvatskoj zainteresirati za distribuciju albuma glazbenika koji još uvijek nisu toliko poznati. S druge pak strane postoje pojedini ljudi koji žele promovirati bluz glazbu, onih glazbenika, koji zapravo i trebaju pripomoć u populariziranju svoje glazbe kako u Hrvatskoj, tako i u drugim zemljama Europe i svijeta.

Posebno želim izdvojiti slijedeće teme: Burnin’ off Ticks, Two Cats’ Blues, Trouble, Mr. Weaterman i All Them Blues.

PREPORUKA:
Black River Bluesman albumom ‘’Not a Dog –gone Thing’’ otvorio je vrata europske blues scene, pravi status zauzima svojim zadnjim studijskim albumom ‘’Ants In My Kitchen’’. Pune dvije godine trebalo je da se izgradi određeni status i priznanje , koje ovaj bluzer zasigurno zaslužuje. Kako bi se što bolje upoznao njegov blues svakako treba poslušati i nabaviti oba albuma.

Više možete saznati na:
www.blackriverbluesman.com
www.cdbaby.com

Popis pjesama:

01. Messin’ with the Hook
02. Burnin’ off Ticks
03. Gone for Good
04. Two Cats’ Blues
05. Mr. Weaterman
06. Krong Theep Bar Blues
07. Hair of the Dog
08. Trouble
09. All Them Blues
10. Not a Dog –gone Thing

(Gecko Yell Records)