×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Izuzetni nastup uživo koji je ove godine održan u Sierra Nevadi u Breweryju,imao je za rezultat izdanje CD-a i DVD-a pod nazivom Anything Can Happen fantastičnog Magic Slima i njegovih the Teardropsa. Sve to izdala je renomirana bluz diskografska kuća Blind Pig Records.

Morris Holt
aka Magic Slim rođen je 07. kolovoza 1937-godine u Torrenceu,MS. Prvi instrument bio mu je piano, a da bi kasnije pod utjecajem legendarnog Magic Sama naučio svirati gitaru. Holt po prvi puta dolazi u Chicago 1955-te godine, gdje se vrlo brzo uključuje u postojeću blues scenu i postupno gradi svoj stil i renome. Nastupa u Robert Perkinsonovom bandu (Mr. Pitiful & the Teardrops), gdje stječe toliko potrebno iskustvo. No, sve to nije bilo dovoljno i on se vraća na ishodište stvari a to je područje Delte Mississippija.

Kada se 1965-te ponovo vratio u Chicago, zajedno sa bratom Nickom te sa obnovljenim bandom, s kojim vrlo brzo nastupa u poznatim blues klubovima ""South sidea"".

Njegova izuzetna tehnika sviranja gitare pobudila je veliki interes među poklonicima bluza, kao i među kolegama glazbenicima. Stoga su live albumi Magic Slima uvijek prava poslastica za bluz fanove.

Naravno da i ovaj zadnji album ""Anything Can Happen"" nije iznimka. Možda nije suvišno da Vas upoznam sa kompletnom diskografijom Magic Slima, pa tako ona sadrži slijedeće albume:

Diskografija:
01. Born under a Bad Sign [live]/ 1977/ MCM
02. Highway Is My Home/1978/ Evidence
03. Vol. 2 [live]/ 1979/ MCM
04. Live at the Zoo Bar/1980/ Candy Apple
05. Grand Slam/1982/ Rooster Blues
06. Raw Magic/1983/ Alligator
07. TV Dinner Blues/1984/ Blue Dog
08. Live at B.L.U.E.S./ 1987/ B.L.U.E.S. R&B
09. Gravel Road/1990/ Blind Pig
10. Magic Slim & the Teardrops/1993/ Wolf
11. Blues of the Magic Man/1994/ Wolf
12. Alone & Unplugged/1995/ Wolf
13. Scufflin"/1996/ Blind Pig
14. Black Tornado/1998/ Blind Pig
15. 44 Blues/2000/ Wolf
16. Snakebite/2000/ Blind Pig
17. Chicago Blues Session, Vol. 18: Live on the Road/2000/ Wolf
18. Blue Magic/2002/ Blind Pig
19. Anything Can Happen [live]/ 2005/ Blind Pig

Ovaj 19- ti po redu album ""Anything Can Happen"" pravi je biser koji je objavila poznata bluz diskografska kuća Blind Pig Records. Magic Slim & the Teardrops prezentiraju bluz u svom svojem svijetlu i raskoši.

Istina je, isto tako da,kada je 1996-te godine, potpisao ugovor sa Blind Pig Records, Morris Holt aka Magic Slim stvara svoje ponajbolje albuma i to : ""Scufflin""" iz 1996 -te, ""Black Tornado""(1998), ""Snakebite"" (2000) i ""Blue Magic"" iz 2002-ge godine.

Kao neka kruna njegove karijere kada je u pitanju Blind Pig Records, dolazi ovaj live materijal ""Anything Can Happen"" i to istovremeno na dva medija u DVD formatu i kao CD-e.

Magic Slim & the Teardrops albumom Anything Can Happen pokazuju prvenstveno kako je širok taj pojam prezentacije bluza, kao glazbenog stila. Osjećaj za ritam, za mjeru, za blues feeling kao i za samu prezentaciju bluza. Upravo ta prezentacija bluza zna oscilirati kod pojedinih izvođača bluza. No, odmah treba kazati to nije slučaj kada su u pitanju Magic Slim & the Teardrops, oni uvijek znaju odabrati ponajbolju playlistu a potom sve to izuzetno dobro
prezentiraju.

Album ""Anything Can Happen"" zapravo je primjer, kako se blues feeling može razviti, koliko je veliko to bogatstvo bluza i kako je zapravo vrlo malo potrebno da se na pravi način prezentira taj i takav bluz.

I tu odmah želim izdvojiti slijedeće skladbe:uvodnu I"m a Bluesman, izuzetni instrumental Black Tornado, narastajuću ""Still a Fool"" te svakako tu još treba dodati i skladbu pokojnog A. Collinsa "et Your Business Straight.

Magic Slim & the Teardrops još jednom dali su do znanja svima zašto su redoviti u kategoriji najbolji blues band, kada se radi o prestižnoj bluz nagradi W.C.Handy a to bi ujedno bila i glavna vodilja kada je u pitanju

PREPORUKA:

NABAVITE OVAJ ALBUM I PROVJERITE ZAŠTO JE TO TAKO !

Popis pjesama:

01. I"m a Bluesman
02. The Man You Need
03. Goin" to Mississippi
04. Black Tornado
05. Please Don"t Dog Me
06. I Need Lovin"
07. Mind Your Own Business
08. Still a Fool/Waters
09. Shake It
10. I Don"t Believe You Baby
11. Get Your Business Straight

(Blind Pig Records)