×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Iz radionice Blind Pig Records dolazi nam još jedan izuzetan bluz album ""Gettin" My Groove Back"" još osobitijeg bluz gitariste Elvin Bishopa.

U najboljem maniru legendarnog Ry Coodera,Elvin Bishop nudi nam izvrsni bluz materijal. Kroz album ""Gettin" My Groove Back"" Elvin Bishop jednostavno prelazi iz klasičnog bluza u zydeco, pa se vraća i traži ekspresivni bluz izričaj na Delti Mississippija, sve to obavijeno je sjajnim papirom, koji ocrtava sound Bishopove gitare. Najbolji primjer za to je tema ""Sweet Dreams"", zaista posebni instrumental. Album ""Gettin" My Groove Back"" donosi nam devet skladbi od kojih je svaka za sebe jedna nadasve posebna priča. Vrlo je teško izdvojiti ponajbolje. Elvin Bishop svojom gitarom, kao i puno puta do sada traži svoj jedinstveni i osobiti bluz izričaj. Vrlo interesantno je kako mu to uvijek uspijeva na zaista neobičan način.
Elvin Bishop spada u stariju gardu bluz izvođača i mada je svirao i nastupao sa mnogo legendarnih blues glazbenika, Elvin je uvijek, nekako zadržao svoj background status. Od Paul Butterfield Blues Banda pa do danas Elvin Bishop razvija svoj specifični gitaristički izričaj. Na albumu ""Gettin" My Groove Back"" najbolji primjer upravo tog izričaja je tema "" Blues Train"" u prvom planu zapravo je piano dok se gitara jedva nazire ali istovremeno ona daje kompletni obol cijeloj skladbi.
Naravno u prvom planu su vokali, pozadina se puni puhačima da bi se u sredini teme nadigravali piano i gitara. Jednostavno BRILJANTNO!!!

Prepoznatljiv Memphis sound sa primjesama funkya i psihodelije donosi tema Got To Be New Orleans nadasve UZBUDLJIVO!!! Upečatljiv sound koji vuče na Hendrixa proteže se izuzetnom bluz temom ""Come On Blues"" apsolutno SJAJNO!!! Album zatvara prpošna i razigrana ""Party Till The Cows Come Home"" MAESTRALNO !!!
Elvin Bishopova glazbena intuicija je nepogrešiva, njegov osjećaj za mjeru mikronski je precizan, a ""blues feeling"" mu je jednostavno nemjerljiv. Ovakav album dugo smo čekali i sada kada je tu jednostavno svi oni koji imalo poznaju bluz, svjesni su što imaju. Oni drugi vjerojatno još nisu shvatili vrijednost materijala koji se nudi na albumu ""Gettin" My Groove Back"".

PREPORUKA:
Svi Vi koji volite bluz nemojte gubiti vrijeme, ukoliko već niste nabavili ovaj izuzetan bluz album ""Gettin" My Groove Back"" izvrsnog bluz gitariste Elvin Bishopa.


Popis pjesama:

01. What The Hell Is Going On
02. I"ll Be Glad
03. Sweet Dreams
04. That"s My Thing
05. Blues Train
06. He"s A Dog
07. Got To Be New Orleans
08. Come On Blues
09. Party Till The Cows Come Home

(Blind Pig Records)