A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Sessions Under a Pale Sun


Bookmark

Data

Released Studeni 2022
Format EP
Vrsta / Heavy metal / Alternative metal / Hard rock
Dodano Petak, 27 Siječanj 2023
Žanr Pop-Rock
Length 15:09
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2022
Država Globalno
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 11.11.2022., producent: Jere Šešelja, snimano, miksano i producirano u Twenty Twenty Studiu, Zadar
Tags Jere Šešelja Arises

Review

U ono davno doba, 2019. godine, objavljen je prvi album zadarskog metal benda Arises. Bio je to sasvim dobar album i to u globalnom smislu. Skupina je to, kao što je poznato, iskusnih glazbenika koji su i prije zajedno prašili teške note. Kako sami kažu, imaju „petnaestogodišnje iskustvo sviranja diljem Hrvatske i Europe“. Od prvog albuma „System“ do novog EPija „Sessions Under a Pale Sun” u svijetu se svašta događalo. ARISES su iskoristili vrijeme korone kako bi napravili korak dalje. Dolaskom novog pjevača Bruna Longfielda (rujan 2021.) bend je dobio dodatnu kvalitetu, što se moglo vidjeti na live svirkama koje su uslijedile.

Oni koji nisu imali prilike vidjeti ARISES uživo s Longfieldom imali su prilike poslušati/pogledati dva singla koja su prethodila ovom Epu. Najprije je u rujnu 2021. godine objavljen singl "Release the Floods“ – to je bilo svojevrsno upoznavanje s novim pjevačem. Pjesma je malo kompleksnija i mračnija od dosadašnjih uradaka. Bruno svojim vokalom daje dodatnu dimenziju bendu. Slično je i u pjesmi „Tiataga“ koja se obznanjuje na sveprisutnom Youtubeu u studenome 2022. Ove dvije pjesme su ujedno i prve dvije pjesme na EPiju. Slijedi pjesma „Sun“ koja je moj osobni favorit. Visoku razinu kvalitete zadržava i posljednja pjesma „Loathe“. Odlične četiri pjesme! Vidljivo je kako je ARISES kolektiv na svakoj od pjesama dobrano radio pa im se rad i isplatio. ARISES je možda najispravnije definirati kao Groove metal. ARISES u pjesmama na ovom EPiju i samom pristupu glazbi unose dozu originalnosti iako se na trenutke može osjetiti utjecaj bendova poput Alice in Chains, Lamb Of God, Fear Factory… ARISES svakim novim uratkom ide korak dalje. Vrijeme je da ARISES oslobode sve poplave te pošalju svjetlost u noć. „Sessions Under a Pale Sun” je kvalitetan europski proizvod dalmatinskih metalaca.

Bruno Ćurko

Hits 842

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje