A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2020
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Roots rock / Southern rock / Album Rock / American Trad Rock
Dodano Petak, 05 Veljača 2021
Žanr Pop-Rock
Length 1:11:05
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2020
Država Europa
Etiketa BMG
Catalog Number 538625742
Edition details objavljeno: 28.8.2020.; producenti: Matt Ross-Spang; koproducenti: Devon Allman i Duane Betts; snimano: Muscle Shoals Sound Studios i Sawhorse Studios, St. Louis, MO
Tags BMG Devon Allman The Allman Betts Band Duane Betts Matt Ross-Spang

Review

Dana 28. kolovoza BMG Records objavjuje novi studijski uradak The Allman Betts Band, "Bless Your Heart". E sad, onima koji su tu doma sve je jasno i oni će učiniti sve da što prije ovaj seriozan album dođe u njihove fonoteke. To čak i nije pitanje nekog prestiža, već se radi o tome da su ABB već svojim proteklim izdanjem slušateljstvo primorali na jedan sasvim drugačiji pristup glazbi. Sada su ovim novim izdanjem sve to itekako podebljali i jednostavno su nam ponudili nevjerojatno "težak", ali istovremeno i nevjerojatno slušljiv i pristupačan album.

Devon Allman (gitara, vokali), Duane Betts (gitara, vokali), Berry Duane Oakley (bas, vokali), Johnny Stachela (gitara, vokali), John Ginty (klavijature), R Scott Bryan (udaraljke, vokali) i John Lum (bubnjevi) čine The Allman Betts Band. I svojim nevjerojatnim instrumentalističkim sposobnostima slušateljstvu su podarili album koji će se itekako slušati i koji će u svojim okvirima doista imati posebno mjesto.

Razlog tome je glazba upravo The Allman Brothers Banda koja je u The Allman Betts Bandu dobila svoj drugi nastavak druge genaracije izravnih potomaka Gregga Allmana i Dickey Bettsa. Sva ona težina i atraktivnost koja proizlazi iz glazbe njihovih očeva nije bila sredstvo zazivanja nekakvih duhova prošlosti, već je to bila osnova za stvaranje potpuno novih glazbenih eskapada i direktno podastiranje bezbrojnim fanovima The Allman Brothers Banda istine kako ta glazba i dalje ima svoje sljedbenike, ima svoju ulogu i značaj na današnjoj svjetskoj glazbenoj sceni. Suradnja direktnih potomaka ovih glazbenika učinila je, mogu to i tako napisati, doista "strašne" stvari. Iz sekunde u sekundu, iz minute u minutu, snimljeni materijal ovog albuma traži pozornost. Da, nije to lagano štivo, to nije za početnike, to je vrhunska delicija za one probrane i provjerene znalce kada je u pitanju moderna glazba 20. i 21. stoljeća. Zašto? Pa, preslušavajući kompletni album, i to više puta, nedvojbeno se dolazi do zaključka kako je gore spomenuta ekipa definitivno obogatila sve ono što zapravo i krasi njihov glazbeni izričaj.

Slušajući "novu" glazbu The Allman Betts Banda ne mogu se oteti dojmu da su i Devon Allman i Duane Betts jednostavno htjeli predati slušateljima nešto svoje. E, sad kao, to vuče na Allmane... A što ste drugo i mogli očekivati, pa neće valjda njih dvojica s bendom svirati Ramonse!?

Naravno da su očekivanja bila itekako visoka za ovaj album i The Allman Betts Band nam to i isporučuju! To je album u kojem ekipa odaje počast svojoj slavnoj lozi, dok je u tijeku stvaranje vlastite glazbene ostavštine.

"Bless Your Heart" je veliki i logičan nastavak jedne suradnje koja već traje duže vrijeme i važno je da se nastavi i da nam na taj način svima bude dostupna njihova glazbena priča.

"Bless Your Heart" je po meni zaista odličan nastavak jednog projekta ili onoga što će, nadam se, još dugo, dugo trajati!

Allman Betts Band jedni su od trenutno najboljih svjetskih blues / rock kombinacija a čini se kao, da su tek započeli. Na kraju svi mi koji volimo ovu glazbu istinski smo sretni što su tu! I zato nikako nemojte zaboraviti, oni su The Allman Betts Band!

Mladen Lončar - Mike

Hits 668
Down To The River « Down To The River The Allman Betts Band Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu