facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2011
Format Albumi
Vrsta Vocal Pop
Dodano Subota, 03 Prosinac 2011
Žanr Pop
Length 33:51
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2011
Država US
Etiketa Columbia
Catalog Number 88697962522
Edition details Datum objave: 1.11.2011. Produkcija: Steve Mac. Snimano: 2010.-2011.
Tags

Review

Iskreno, kad slušam albume Susan Boyle, meni se plače. I to ne zato što je interpretacija takva da izvlači suze iz oka, nego me rastužuje ta kapitalistička histerija koja je uspjela iz lijepe priče o ostvarenju sna neugledne seljanke napraviti horor u kojem se iz glavne junakinje pokušava istisnuti što više novca dok ne kolabira ili izgubi interes publike.

U duhu tog, loša ocjena za ovaj album zapravo nije ocjena za Susan Boyle koliko za zlu mašineriju koja stoji iza nje. To je više-manje i molba da prestanu s ovim cirkusom čijim se trećim uprizorenjem ponavlja ista formula koja je dobro prodala prva dva albuma.

Isključivo oslanjanje na brand Susan Boyle je evidentno. Obrade su izvršene sterilno, bez ikakve inspiracije, prepuštajući imenu da odradi svoje jer, ruku na srce, Boyleine interpretacije nisu ni približne onoj koja je oduševila Cowella, no isto tako, u ovakvom okruženju ne mogu ni biti.

Problem nije toliko odabir klasika koje je Boyle ovdje otpjevala jer sve su te pjesme već milijun puta reciklirane i nema razloga da neka druga lica ne pokušaju ponovno. Ono što jest problem je koliko je sve to skupa jeftino i ubrzano napravljeno kako bi se stiglo iskoristiti konzumentsko božićno ludilo. Glazba i Susan Boyle su ovdje bili na posljednjem mjestu.

Nije Susan kriva za unakažene Enjoy the Silence i Lilac Wine. Krivi su oni koji ju tjeraju da tako nešto pjeva. No, sudeći po prodajama, popularnost ove instant zvijezde pada i brzopoteznih božićnih albuma neće biti još puno. Oni koji su Susan Boyle vinuli u nebesa će ju zbog financijske neisplativosti vratiti na seosko imanje s kojeg je i potekla. Za njeno fizičko zdravlje i duševni mir tako je i najbolje.

Ivan Glazer

Hits 681
The Gift « The Gift Susan Boyle Albumi Kronologija Hope » Hope

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42