facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2010
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Ponedjeljak, 04 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 35:13
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Syco/Columbia
Tags

Review

Počelo je. Prvi dani u prosincu označavaju početak financijski najuzbudljivijeg razdoblja u godini. Sad je čas da se pokaže tko što ima i tko što može kupiti u slučaju da nema. Da bi bili u trendu morate svi znati tko je ona brkata ženica koja je šokirala Simona Cowella, a da biste znanje pokazali, morate imati i njezin CD. Neophodnost tih znanja uočili su meštri diskografije i tako je Susan Boyle drugi put u godinu dana objavila album, ovaj put više orijentiran prema blagdanskim pjesmama. Očekivano, oni koji stoje iza Boyle mogu zadovoljno trljati dlanove: i drugi album ove neugledne ženice zasjeo je na broj jedan s obje strane Atlantika.
 
Prvi album se, usprkos očitim komercijalnim težnjama, i mogao smatrati simpatičnim ostvarenjem sna Susan Boyle, pogotovo zato jer je, među ostalima, pjevala svoje najdraže pjesme, no ovaj put se stvarno otišlo predaleko. Divni mezzosopran koji je putem Youtubea obišao svijet je iskorišten za potrebe blagdanskog soundtracka te su tako karte odigrane na marketinški najsigurniji mogući način.
 
Patetika je nešto u čemu ovaj album pliva i da bilo koji hardver za puštanje glazbe umije povraćati, The Gift je prvi sastojak koji bi letio van iz mehaničkog želuca. Postoji velika mogućnost da u preslušavanju ovog albuma nećete doći do božićnih pjesama jer sladunjavost svoj maksimum dostiže već na samom početku kroz nadugačko i naširoko orkestralno upropaštene Perfect Day i Hallelujah. Očito je da navala jeftinih emocija pali jer je Lou Reed brzo pobio svoj trenutak lucidnosti u kojem je zabranio ovo nakazno izvođenje svoje pjesme pa Boyle režirao spot.
 
Svo uzbuđenje koje ste osjetili kad ste vidjeli kako je Boyle svojim majstorstvom oduševila publiku ostavite za Youtube. The Gift je, kao što mu i naslov sugerira, namijenjen prodaji u ove najrastrošnije dane. Kvalitetom je nalik onim albumima koji su bili bonus uz prašak za rublje, no medijska pompa oko Susan Boyle mu znatno podiže cijenu.
 
Ivan Glazer
Hits 716
I Dreamed A Dream « I Dreamed A Dream Susan Boyle Albumi Kronologija Someone To Watch Over Me » Someone To Watch Over Me

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42