A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Underneath The Rainbow


Bookmark

Data

Released Ožujak 2014
Format Albumi
Vrsta Punk / Garage rock / Pop rock
Dodano Petak, 31 Listopad 2014
Žanr Rock
Length 33:59
Broj diskova 1
Edition date 2014
Država US
Etiketa VICE Music
Catalog Number VCA 803442
Edition details Datum objave: 17.3.2014., Produkcija: Black Lips, Ed Rawls, Justin McKnight, Patrick Carney i Tom Brenneck.
Tags The Black Lips VICE Music

Review

Black Lips, još jedna u nizu garage rock grupa koja se proslavila početkom stoljeća, donesi nam u aktualnoj godini svoje novo ostvaranje naziva Underneath the Rainbow. Album, krašen ponešto drugačijom produkcijom za što valja akreditirati prije svega Tomma Brennecka, koji bilježi zasluge za čak četiri pjesme, u samome početku izaziva slušateljsku pozornost. Za produkciju ostatka pjesama zaslužan je velikan Patrick Corney, postavljajući u samome početku visoka očekivanja prema kvaliteti albuma. Nakon 3 godine od izlaska prošlog, dečki poznati po eksplicitnim nastupima i neumornoj energiji s novim albumom donose nam i poneko ugodno iznenađenje, nastojeći pod pažljivim vodstvom iskusne producentske palice bez sumnje stvoriti hit album.

Brojeći 12 pjesama, produkcijski je razdjeljen na dva dijela, što je očito iz same strukture koja varira između dobro nam poznatih ritmova s njihovih prijašnjih albuma te eksperimentacije na noviji mainstream stil. Pa tako u Make You Mine, koja se očituje zaraznim pop ritmom te Funny možemo pronaći ponovo probuđeno strast benda iz nekih prošlih mladenačkih godina, a Boys In The Woods svojom ritmičnošću dolazi kao instantna injekcija života u album, time fino zaokružujući odličan početni dojam.

U kontrastu s navedenim, u nastavku dolaze stvari poput Waiting ili Justice After All koje na prvu odaju dojam prosječnosti i bezličnosti, omotane u česte periode vokalne monotonije. U eksprimentaciji na new wave stil, netipičnim za Black Lipse, ovdje se gubi bilo kakav osjećaj glazbene forme, time ostavljajući poprilično loš drugi dojam. U prilogu tome dolazi i činjenica da tekstualno album dobrim dijelom ne reprezentira adekvatno ovoliko prosljavljenu grupu, za što kao dobar primjer dolazi stvar Smile. No gledajući na ostatak pjesama ipak nije sve tako sivo, stvari poput Dandelion Dust te Dirty Hands nose svojevrstan simpatičan te zarazan dojam, a uz Do The Vibrate čine solidne fillere te ponešto popravljaju sveukupan dojam.

Uz sve uspone i padove, naposlijetku ne možemo okarakterizirati album kao nužno loš, kao ni reći da je ispunio sva prvotna očekivanja. Vođen odličnom produkcijom od strane dva poznata producenta postavlja određen visok standard u samome početku. Na to se onda nadograđuje sama izvedba koja uz svoje svijetle trenutke ipak nailazi na prepreku kada je u pitanju niz generičkih pjesama s periodima vokalne monotonije, ostavljajući u ozbiljnoj debati po pitanju sveukupnog dojma. Tekstualno slabiji od prethodnika, album dobrim dijelom po tome pitanju ipak ne podbacuje, gjde uz nekoliko slabijih stvari dolazi do liričnog uspona, time dokazujuć kako ova grupa je i dalje sposobna stvoriti nešto ambicizono, te u samu krajnost i orginalno. 

Branimir Hrženjak

Hits 1044
The Black Lips Albumi Kronologija Sing in a World That's Falling Apart » Sing in a World That's Falling Apart

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe