A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Bang Bang
Žanr Pop-Rock
Grad Zagreb
Država Hrvatska
Aktivan od 2012. - (aktivni)
WEB https://www.facebook.com/bandbangbang/
Tags Bang Bang

Bookmark

Bang Bang je zagrebački pop rock bend osnovan 2012.godine.

U sedam godina djelovanja bend je objavio 15 singlova i spotova od kojih većina osvaja radijske i TV postaje, te bilježi visoke pozicije na nacionalnoj top listi. Glazbeni kritičari ih svrstavaju u pop rock žanr, a svojevrsni potpis benda svakako je karakterističan retro zvuk gitare. Prvim albumom „Bez obzira na sve“ bend osvaja mnoge nagrade među kojima treba istaknuti četiri nominacije i nagradu Porin u kategoriji novog izvođača godine.

Producent benda te autor glazbe i teksta svih pjesama je gitarist i osnivač benda Hrvoje Prskalo.

Album prvijenac “Bez obzira na sve” bend objavljuje u lipnju 2015. godine kojeg najavljuje šesti singl “Za kraj˝,a singl “Imam” zauzima poziciju #29 na godišnjoj HRTop40 službenoj top listi i donosi bendu nominaciju za nagradu Porin u kategoriji “Najbolja izvedba grupe s vokalom.”. Snimanjem spota za pjesmu ˝Imam˝ započinje suradnja benda s Ljubom Zdjelarevićem i Raulom Brzićem koji su im do sada režirali i snimili deset video spotova te su zaslužni za potpuni vizualni identitet benda ( cover albuma, press fotografije, plakati i dr.).

Prvi duet bend ostvaruje u 2017.godini sa Sašom Antićem (TBF) u pjesmi ˝Kako stoje stvari˝. Društveno angažirani tekst vješto umotan u Hip Hop ritam, donosi im nominaciju za nagradu Porin u kategoriji ˝Najbolja vokalna suradnja˝.
Na 64. Zagrebačkom festivalu bend nastupa s pjesmom ˝Papar i Sol˝, koja se s pjesmom ˝Imam˝ danas nalazi u top 5 najvrćenijih pjesama Zagrebačkog festivala.

Osim rada na autorskim pjesama, bend se na čelu s Hrvojem Prskalom kao kompozitorom prvi put okušao i u stvaranju glazbe za filmove “ZG80” koji je 2017.godine proglašen najgledanijim hrvatskim filmom i za film ˝Ideš? Idem.˝ produkcijske kuće Kinoteka koji je snimljen s regionalnim YouTuberima.

Sedmu godinu postojanja bend je obilježio koncertom u prepunom velikom pogonu Tvornice kulture, 1.ožujka. 2019.godine gdje su i po prvi put odsvirali pjesme koje će se naći na njihovom drugom studijskom albumu koji izlazi u studenome.

Nakon odličnog nastupa u Tvornici kulture, kojeg su potvrdile odlične kritike i pohvale u medijima, u lipnju 2019.g, bend je ima čast nastupiti na glavnoj pozornici ˝INmusic˝ festivala te predstaviti svoj materijal domaćoj i stranoj publici.

Veliki glazbeni zaokret svakako su najavili singlovi ˝Pismo˝ i ˝Sebi dovoljni˝ u kojima se Lari, kao glavnom vokalu benda, pridružio i Hrvoje Prskalo.

U prosincu 2019. g bendu izlazi drugi studijski album ˝MOL.2˝ koji je jako dobro prihvaćen i od strane kritike i publike.

Aktualni studijski album objavili su 2023.

Biografija ustupljena ljubaznošću benda, foto: Ljubo Zdjelarević

Albumi (3)
Songs (32)
# Song
Hits 1707

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima