facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Greatest Picks


Bookmark

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Psychedelic rock / Folk-rock / Country-Rock / Bluegrass
Dodano Utorak, 16 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 1:10:22
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država SAD
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 17.9.2021.; masterirao: Dave Westner
Tags The Bean Pickers Union Dave Westner

Review

Ne mogu se pohvaliti da sam ih do sada slušao, dakle, ovo mi je prvi susret s njima i njihovom glazbom. Zato sam pažljivo preslušao ovaj njihov album čiji naziv govori sve - "Greatest Picks" – a oni su The Bean Pickers Union. Sada slijedi velika stanka jer sam pojedinim skladbama doista i istinski oduševljen i priznajem da nije bilo Gerainta i Deb Jones i njihove G Promo PR, teško da bih slušao Chuck Melchinov “loose collective”.

A album su u vlastitom aranžmanu objavili 17. rujna nudeći nam 14 skladbi i 4 nove koje su u međuvremenu nastale i koje su zapravo vrlo aktualne i svježe. Već ovakav pristup benda govori o njhovoj težnji da se na svoj originalni i osobni način prezenatcijske forme jednostavno predaju publici i da im se vrati pozitivna vibracija, da ona jednostavno bude dio njih samih. Tada priča poprima sjajnu glazbenu formu, postaje dio svih onih koji je slušaju i ta se pozitivna vibra samo širi i svakim tonom sve to postaje snažnije, dojmljivije. I nema nikakve dileme, album "Greatest Picks" mora postati dio vaših kolekcija. Znam, nije to materijal za one koji tek kreću u ovu glazbenu avanturu, no svima nama koji smo debelo u ovoj priči, to je itekako zanimljiv sadržaj.

Ovo nije čisti blues album već je orijentiran više k tzv. roots glazbi, više americani kao glazbenoj formi vrlo rastezljivog pojma. Pa da, sve što ide pod taj "kišobran" ovdje je ponuđeno i valja vrlo pažljivo poslušati da ta priča itekako ima smisla i da je vrlo ugodna i zapravo prihvatljivo slušljiva svakom uhu. Country, rock gitara, sjajne balade uz gudače nude nam doista širok raspon, dijapazon glazbene ponude koju nam kroz svojih 15 godina nude The Bean Pickers Union na ovom kompilacijskom albumu.

Prije svega i prije samog preslušavanja ovog glazbenog sadržaja morate se opustiti, morate se prilagoditi i pristupiti konzumaciji isto bez ikakvih ograda. Otvorenost i prihvatljivost drugog i drugačijeg nosi tu glazbenu priču koja nam dolazi s albuma "Greatest Picks" The Bean Pickers Union. Pokušajte i vjerujem da nećete požaliti.

Mladen Loncar - Mike

Hits 54

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma