facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2006
Format Albumi
Vrsta Pop / Classic
Dodano Srijeda, 23 Ožujak 2011
Žanr Klasika
Length 57:32
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2006
Država SAD/Italija
Etiketa Universal / Aquarius Records
Edition details Producenti: David Foster i Humberto Gatica. Snimano u: Record Plant Studios, Hollywood, CA; Chartmaker Studios, Los Angeles, CA; Andrea Bocelli Studio, Tuscany, Italy; Sony Studios, Culver City, CA; Westlake Audio, Hollywood, CA
Tags

Review

I prije nego sam poslušao ovaj zadnji uradak Anrdree Bocellia znao sam da neću biti razočaran ni najmanje i da ću pred sobom imati vrlo dobar album koji će me prilično oduševiti.

Reći ćete da sam to mogao zaključiti prema prodaji u prvim tjednima i izvrsnom kotiranju na američkim i britanskim listama najprodavanijih albuma. Možda ima tu malo istine jer sam bio pomalo iznenađen tako dobrom plasmanu na top ljestvicama kojima uglavnom caruju relativno nova imena te hip-hop i rap zvijezde i na kojima je izuzetno rijedak slučaj da se ime iz svijeta ozbiljne glazbe tamo ugura.
 
Album Amore, ili bolje rečeno Bocelli osobno, na prvu me loptu razočarao samo u jednoj temi ili bolje rečeno suradnji. Vjerujem da pogađate da je riječ o petoj stvari i pjesmi Somos Novious u kojoj gostuje relativno mlađahna pop ikonica Christina Aguilera. Bez obzira na njene velike vokalne sposobnosti i glas kojim može i do nebeskih visina doprijeti, ipak se osjeti da ona nije ništa drugo nego običan pop pjevačica. Pjesma bi bila puno kvalitetnija da je u njoj gostovao neki fini izučeni vokal sa osjećajem za ljepotu melodije. S druge pak strane suradnje sa Steviem Wonderom u Canzoni Stontante, Kenny G u Mi Manchi, Mariom Reyesom na Flamenco gitari u Jurame ili pak Chrismo Bottijem na trubi u temi Estate pravi su primjeri iznimno uspješne kolaboracije.

Krenuvši od samog početka i iznimno prepjevane Besame Mucho pa sve do Can't Help Falling In Love izvedene uživo u Las Vegasu u sklopu koncerta "Amore Under The Sky", Bocelli jasno ostavlja svoj trag koji niti jednog pravog romantika i zaljubljenika u glazbu neće ostaviti ravnodušnim. Znam da mene nije!
 

Dragutin Andrić

Hits 777
Andrea Bocelli Albumi Kronologija Incanto » Incanto

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42