A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Pistaccio Metallic


Bookmark

Data

Released Srpanj 2011
Format Albumi
Vrsta Hip-hop / Alternative rock / Rap-Rock
Dodano Ponedjeljak, 19 Rujan 2011
Žanr Rap
Length 53:12
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Edition details Datum objave: 1.7.2011.; Snimano: Novo Mesto, Slovenija studio RSL; Produkcija: TBF
Tags

Review

Možda jedine dobre stvari ove Jadne naše su autoceste i smrt Prljavog kazališta kao mainstream benda. Duboko ukorijenjenu tupost Radio Dubrave i sličnih uradaka napokon su iščupali i zapalili Hladno pivo i T.B.F., i to je dobro. I evo nakon užasno dosadnog i lošeg Hladnog piva (čiju recenziju s moje strane ni ne želite pročitati jer bi me zagrižene pivopije zatukle letvom), splitski The Beat Flow prezentiraju nam novi uradak: Pistaccio Metallic. Oko T.B.F.-a je odavno preveliki šušur i vjerojatno ste se već načitali i naslušali svakojakih oda TBF-u pa čisto sumnjam da ću sad ispasti pametan. No dobro, samo ću bit lijep…
TBF sam oduševljeno prigrlio još kao prištavi mulac i to je bio 'naš bend', zajebantski hip-hop i legendarno kimanje glavama uz Malo san maka i Y'en Dva. Kroz tu nekakvu prizmu, na žalost, i dalje gledam TBF. Meni TBF nisu 'nova Azra' jer ne mislim da je Azra nekakav nulti bend Kroatoslavije, a kamoli da su baš oni temelj bitka & postanka The Beat Fleata. Oni su više nastavak Tome Bebića i praotaca im, Kuzme i Shaka Zulua. I sa ponistre se vidi tko su prava inspiracija The Beat Fastu.

Što nam je donio novi album TBF-a? Ništa novog. Što ne znači da je to loše, ali ja više preferiram bendove koji se mijenjaju. TBF koračaju već utabanim stazama. Pistacija metalik boje je na tragu Galerije Tutnplok, ali sa više pozitive, manje trip-hopa, a više funka. Što je super, jer je album dobar za ljeto. I podosta lišen pretencioznosti i preseravanja. Dakle, minimum Gibonnija. I dosta dobre i ST-stanje uma zajebancije. Album dobrih baza, brale.

Na funky temeljima zalipile se riči Sašine i ovaj je album još jedan spomenik Aleksandru Antiću i njegovom velikom talentu stihoklepanja.

The Beat Fist su odavno postali bend za narodne mase pa se poneke stvari sa albuma čine apsolutnim podilaženjem istoj onoj mainstream publici koja voli i Gibonnija i Coloniu i cajke. U Mater (prvi singl albuma) su pokušali malo isprati svoju ljigavost kojom su oprali Leu Deklevu (ona famozna Dogodila se ljubav) pa su zabrijali na hardkor repanje a la Tyler The Creator i forsirano upotrebljavali riječi kurva. Dalmatino je klapsko-tovarsko-miljenkosmoična zajebancija koja je, blago rečeno, dosadna, a Pozitivan stav je pjesma kao naručena od strane HZZO-a za promidžbu sigurnog seksa.

Apsolutni vrhunac je Grad spava, vrhunski storytelling i još jedno briljantno seciranje St-stanja uma i fino pišanje po Kerumovim uvojcima. Vrag zaokružuje tu finu sliku o današnjem Splitu i već vidim kako je Miljenko Smoje zadovoljan. Ako postoji život vječni, dakako… Veseljko je divna oda penisu, spolovilu, udavu, kurcu ili kako god Njega zvali i tu me apsolutno oduševljavaju igra riječi i kraj pjesme koji se diže i buja, baš poput penisa kad prvi put skuži You Porn. A sam kraj pjesme je najveća baza u povijesti The Beat Flamea. To otkrijte sami, neću vam pokvarit seksualni doživljaj. Album završava uspavljujućom Uspavankom koja je na tragu Lud za njom i napravljena za stiskavac i suze blagajnice u Keruma.

Pistaccio metalic nije nikakav epohalni odmak u karijeri TBF-a. Igra na sigurno. Funky svirka koja je na momente monotona. Tekstualno jaki, album stvoren za čilanje pod borom. I udri briškulu i trešetu…

Marin Miš

Hits 2483
Perpetuum Fritule « Perpetuum Fritule The Beat Fleet Albumi Kronologija Danas sutra » Danas sutra

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu