A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Galerija Tutnplok


Bookmark

Data

Released Studeni 2007
Format Albumi
Vrsta / Pop / Rap / Pop-Rap
Dodano Četvrtak, 02 Srpanj 2015
Žanr Hip-Hop
Length 56:30
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2007
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Catalog Number 385601090742
Edition details objavljeno: 2. 11. 2007.; produkcija: Dragan Lukić Luky; snimano: stydui 111 i garaži benda, 2006.-2007.
Tags Menart TBF Dragan Lukić Luky

Review

Novi album je blaži i tiši i ima pjesmu o jednom androidu. Ako to nije hrvatski nerdcore, onda stvarno ne znam, Cijenjeni čitatelju ™, tko tu kome formatira SATA disk i krade bandwidth bez MAC enkripcije. Bez nekih kvazikritičarskih prenemaganja, The Beat Fleet su laganom produkcijom dali fokus na tekst koji nosi par zanimljivh punch linija o svijetu oko nas. Koji ide na izbore. Nadam se da poslije tih izbora neće ići dalje. U staroj postavi.

Kad smo kod stare postave – vratio se Luky da producira ovaj, skoro pa konceptualni album sa golferom na nuklearnoj gljivi iz koje se može iščitati da golfer (dakle The Beat Fleet) želi uživati u hedonističkim tokovinama života jer igrati golf znači i posjedovati dovoljno novaca od prodanih albuma za poštene golf cipele dok svijet ide kvragu (aluzija nuklearne gljive). Ili misle da se golf tehnika i metodologija jačine udaraca može pojačati radijacijom igrača?

Galerija Tutnplok nosi dvanaest novih stvari od kojih je jedna već napravila bum što se načina prezentacije tiče – Đita. Spot snimljen mobitelom za 0 kuna napravio je skoro pa rusvaj sličan Radiohead i njihovoj politici daj-koliko-daš za album. Stvar potiče dizanje od računala i team building uz prirodne preparate. Valjda.

Prva stvar je duljine od sedam i nešto minuta i priziva minutažu pjesama s prvog albuma sa lajnovima o Zrću, snošaju, bespravnoj gradnji sa ponosnim Punchem Godine Po Izboru SoundGuardian.com koji ide ....vraćamo kredite i hvatamo prehladu / na odjelu smrznute hrane u Kauflandu, a tek je prošla minuta i trideset sekundi. Pjesma o Dati, androidu koji je odbio poziv za snošaj same borgovske kraljice, izvan je konkurencije jer je svaki lajn – punch i što nije napravio MC Lars, napravio je Saša Antić koji je autor svih tekstova.

Navedenu pjesmu u ranoj verziji može se naći na snimci večeri rap poezije u Zadru iz 2005. kada je Antić a capella rokao sa ostatkom Sinestet klike.

Jedino stvar Baze strši van albuma na prvih par slušanja jer je priglupa pjesmica o tulumu, pjevanju i duvanju makar se citira Branko Kockica. Bad Copy rade stvari o duvanju, The Beat Fleet se ne sluša zbog takvih stvari. Takvih loših stvari. Pri tome ne mislim na duvanje već na pjesmu.

Kolege su ispisale hvalospjeve i citirale pola tekstova i proglasile optički disk optičkim diskom godine. Galerija je vrlo dobra, ali St!llness ima album godine. Bar dok ne izađu prvi Dječaci.

Antonio Hadrović

Hits 1934
The Beat Fleet Albumi Kronologija Perpetuum Fritule » Perpetuum Fritule

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici