facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Serious Moonlight

Bookmark

Data

Released Ožujak 2006
Format Video
Vrsta Art Rock / Soul / Hard rock / Glam rock / Contemporary Pop/Rock / Experimental Rock
Dodano Petak, 09 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2006
Država UK
Etiketa EMI
Catalog Number 0946 3 41539 9 7
Edition details objavljeno: 13.3.2006.
Tags David Bowie EMI

Review

DVD Serious Moonlight, donosi nam live nastup Davida Bowiea i njegove materijale snimane u rujnu 1983.tijekom turnejeThe Serious Moonlight Touru P.N.E. Grandstand, Vancouver, British Columbia.Diskografska kućaEMIje ovaj DVD objavila 21. ožujka prošle godine. Iz nekih opravdanih razloga dosada nismo imali mogućnost pogledati ovaj uradak, no i tome je došao kraj.

Danas David Robert Jones, poznatiji kao Dawid Bowie, ima punih šezdeset godina, a tijekom ove turneje imao je samo 36 godina, stoga je razlika u scenskom nastupu u najmanju ruku drastična. Ovaj DVD pokazuje nam kako je to prije više od 23 godine radio David Bowie. Odmah da bude jasno da DVD Serious Moonlight dokazuje na vrlo plastičan način što na svjetskoj rock sceni znači ime Davida Bowiea. To je prvo garancija odlične zabave, vrhunske organiziranosti, besprijekornog stage & crew rada, odličnih light efekata, vrhunskogzvuka i svirke. Scenski nastup ovakvog glazbenika i njegovog banda mora vas osvojiti i vjerujte, sigurno da apsolutno ništa ne fali i sve je posloženo upravo onako kako treba.

Set lista nam govori da David Bowie ništa ne prepušta slučaju, tako da tu set listu čine materijali iz njegovih najboljih albuma, greške tu zaista nema. Teško je uopće odrediti koje je njegovo najkreativnije razdoblje, no osobno glasujem za sedamdesete! U tom razdoblju cijeni se Bowieva gotovo nadrealistička kreativna faza u kojoj je on dao nesagledivi obol i pečat. U osamdesete ulazi u elektroničku fazu te eksperimentira s Brianom Enom zadržavajući svoju visoko izraženu probojnost i žestinu. Potom dolazi veliki šok za njegove fanove izlaskom albuma Let"s Dance iz 1983. koji je zapravo bio ključni zaokret u njegovoj karijeri i inače punoj različitih devijacija i neobičnih glazbenih izričaja. Ovaj dance–pop album bio je niska puna hitova, koji su u eri osamdesetih vladali podijima raznih diskača diljem svijeta. Za one koji eventualno nisu znali, gitaru na tom albumu svirao je nitko drugi već legendarni i nažalost pokojni Stevie Ray Vaughan. Koja slučajnost jer S. R. Vaughan svojim stilom, i uopće glazbenim opredjeljenjem, uopće se ni na koji način ne uklapa u opću furku Davida Bowia. Album je naprosto razorio svjetsko glazbeno tržište, a kao što znamo i gitarističke dionice s albuma Let"s Danceključni su element uspjeha.

U devedesete David ulazi pomalo u nekakvom laid – back raspoloženju, što nikako ne spori njegovu sveukupnu ulogu i značaj u svjetskoj rock sceni. No, čak i u takvom stanju, David Bowie snima zapažene albume poput: Hours (1999), Heathen (2002) i Reality (2003), koji je bio njegov zapravo zadnji studijski oficijelni album. Zadnje službeno izdanje bio je upravo album Serious Moonlight: Live 2005. godine za izdavačku kuću Rajon. Tim više ovaj DVD Serious Moonlight (2006) daje jasnu sliku i presjek gotovo cjelokupne karijere Davida Bowiea.

PREPORUKA:
Svi oni koji vole glazbu Davida Bowiea nemaju ni trunke dileme oko nabave ovog DVD-a. Svi ostali putem DVD Serious Moonlightdobiti će dostatnu informaciju o glazbenom opusu i karijeri jednog od najvećih glazbenika moderne glazbe XX. i XXI. stoljeća. Apsolutno preporučam pogledati i poslušati!

Mladen Lončar - Mike

Hits 964

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma