facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2007
Format Albumi
Vrsta Traditional Pop / Vocal Jazz / Adult Contemporary
Dodano Petak, 16 Prosinac 2016
Žanr Jazz
Length 50:23
Broj diskova 1
Edition date Svi 2007
Država Europa
Etiketa 143 Records / Reprise Records / Dancing Bear
Catalog Number 9362-49998-7
Edition details objavljeno: 1.5.2007.: produkcija: David Foster i Humberto Gatica; snimano: prosinac 2003. - ožujak 2007.
Tags Dancing Bear Reprise Records David Foster Humberto Gatica Michael Bublé 143 Records

Review

Kada sam prvi put slušao Michael Bublea na njegovom albumu/DVD izdanju Caught In The Act bio sam oduševljen načinom interpretacije, glasom i talentom mladog kanadskog Sinatre. Tada se za Bublea pisalo da dolazi kao odgovor na otočkog mlađahnog jazzera Culluma. Sada, kada je objavio svoj novi album dolazi na površinu kristalno jasna stvar da su takve usporedbe bile sasvim površne.

Call Me Irresponsible četvrti je studijski album po redu u kojem Buble samo još jače potvrđuje svoj status croonera mlađe generacije. Album miješa autorske skladbe sa poznatim šlagerskim klasicima koje su nekoć izvodili velikani poput Sinatre, Bennetta i drugih.

Da se Buble, u ulozi koju igra i više nego dobro snalazi stvar je koju netreba posebno isticati. Njegov baršunasti glas naprosto se stapa sa ponekad bogatim, a ponekad diskretnim i pritajenim orkestralnim aranžmanima što dodatno pojačava dojam svake pjesme - ovdje bih izdvojio dvije pjesme, obradu Cohenove uspješnice I"m Your Man te suradnju sa Megliom Staserom u It Had Better Be Tonight.

Da je izvrstan autor potvrđuju autorske Lost i Everything. Za obje bi se moglo kazati da će polučiti uspjeh njegovog ultimativnog hita Home s posljednjeg studijskog albuma It"s Time. Dok je prva navedena u potpunosti na tragu spomenute Home, druga, ujedno i prvi singl, vesela je, razigrana i lepršava pjesma koja slavi ljubav i govori o nevinoj, čistoj i iskreno zaljubljenosti. To se da osobito vidjeti iz sljedećih stihova: "And I can"t believe, that I"m your man,/And I get to kiss you baby just because I can./Whatever comes our way, ah we"ll see it through,/And you know that"s what our love can do... You"re every minute of my everyday".

Ljubavna je tematika uglavnom i najzastupljenija tematika Bubleovih pjesama te pjesama koje odabire za sadržaj svojih albuma. Ne čudi stoga što je jedna od odabranih i You Are Always On My Mind. Od mnoštva verzija ove pjesme mogu sa velikom sigurnošću kazati kako je ova verzija jedna od mojih dražih.

Na nešto drugačiji način obradio je još jedan klasik popularne glazbe. Claptonova Wonderful Tonight obrađena je pod laganim utjecajem bossa nove. Zanimljiva, no ne i pretjerano dobra obrada.

Osim bossa nove, Buble se dodatako još glazbenih stilova. Pa je tako, primjerice, pretposljednja pjesma na albumu, That"s Life obilježena gospelom.

Album zaključuje lagana Dream.

Mislim da posebne zaključke nije uopće potrebno izvoditi niti davati posebne preporuke. Buble i dalje briljira svojom izvedbom, orkestar je nevjerojatan, a album prava bomba.

Dragutin Andrić

Hits 563
Michael Bublé Albumi Kronologija Michael Buble Meets Madison Square Garden » Michael Buble Meets Madison Square Garden

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42