facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Breakfast


Bookmark

Data

Released Veljača 2012
Format Albumi
Vrsta / Pop / Alternative Rap / Contemporary R&B / Pop-Rap / Rap Rock
Dodano Nedjelja, 22 Veljača 2015
Žanr Rap
Length 43:16
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2012
Država US
Etiketa Virgin
Catalog Number 509999 18396 2 6
Edition details Objavljeno: 21.2.2012.; produkcija: Xaphoon Jones, Yuri Beats i iSHi
Tags Chiddy Bang Virgin Xaphoon Jones Yuri Beats iSHi

Review

Nakon što su 2010. nanizali nastupe probivši se singlom prvijencem Opposite of Adults koji semplira mnogo obožavane MGMT, 2012. izdali su svoj prvi punokrvni album. Tako su mikstejpovi i EP-evi kulminirali doručkom koji nudi pravu kajganu utjecaja i čini jedan vrlo neobičan alt hip hop mix.

Premda je postojao strah da će, kao u slučaju Childish Gambina, prvi hit zasjeniti sve što treba uslijediti, dečki su ipak složili osvježenje u monotoniji novog vala hip hopa. Iako su gotovo sve pjesme prožete standardnim lirikama koje se nađu u hip hop kombinacijama, nova razina postignuta je elektroničkim dionicama zbog kojih bi mnogi opisali ovaj uradak hipster hopom. Tako album nije standardno obavijen teškom životnom tematikom uz debele beatove već ponegdje pršti gotovo neuvjerljivom srećom (Happening). U svakom slučaju nikakav Kanye ripoff već nešto prilično vlastito i iznimno slušljivo.

Produkcija je na razini, mnogo je tu i featuring izvođača koji dodatno lijepe slojeve na već solidan sadržaj. Album vokalno standardno ima dvije osnovne boje koje jako uspješno nose svaku pjesmu, a beatovi nezamjetno drže stvar na mjestu. Nema straha od neobrađenog indie zvuka ili traljavog rapa, a ako je suditi po nastupima uživo, dečki se odlično snalaze i u gužvi.

U cijelom glazbenom paketu dodatno se ističe Mind Your Manners koju je vokalno obogatio pop duo Icona Pop. Zvuči svježe, vokali djeluju gotovo dječje i ubacuju dodatan kaos u cijelu kompoziciju. Kako ne bi previše odlutali od srži tu je nositelj albuma Breakfast popraćen jednako žestokim 4th corner koji je definitivna preporuka . Album se otvara i zatvara onime što bismo i mogli očekivali na newcomer albumu. Ray Charles, koja je izašla kao singl i postigla jako dobar uspjeh, dovoljan je dokaz da se momci trude obojati neku malo drugačiju sliku i da ih publika prilično dobro prihvaća.

Željka Bešić

Hits 768

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42