facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2006
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Contemporary / Album Rock
Dodano Petak, 09 Prosinac 2016
Žanr Rock
Length 57:05
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2006
Država Europa
Etiketa Reprise Records / Duck Records
Catalog Number 9362-44418-2
Edition details objavljeno: 7.11.2006.; produkcija: J.J. Cale i Eric Clapton; snimano: kolovoz 2005.
Tags Eric Clapton reprise Reprise Records J.J. Cale Duck Records

Review

Konačno, svi oni koji vole Claptona i Calea došli su na svoje, eto upravo danas, odnosno već jučer u prodaji se našao album The Road To Escondido legendarnih J.J.Calea i Eric Claptona.

Eto i kod nas, osobito što se tiče planetarno poznatih glazbenika možemo kazati da smo u svjetskom trendu i da vrlo malo zaostajemo kada su pitanju tako velika i zvučna imena svjetske rock scene danas. Na ovakav studijski uradak čekali smo jako, jako dugo i sada kada je konačno u kolovozu prošle godine snimljen materijal; imamo prigode uživati u jednostavno treba kazati… glazbi koju izvode, prezentiraju dvojica istinskih glazbenika. Njihove influence sežu duboko u korijene roots glazbe i to prvenstveno folka, bluegrassa, countrya, rocka, r ‘n’ b i bluesa. Do sada smo se mogli tko zna koliko puta uvjeriti u sve kvalitete i vrijednosti glazbe ove dvojice glazbenika, to zaista nitko ne može osporiti. Osobno, jedino malo Claptonu zamjeram što previše dopušta pojedinim producentima da mu jednostavno upropaste njegovu izvornu prezentacijsku kvalitetu i vrijednost. Claptonu nikako ne pašu koje kakvi synti zvuci, to je svakom tko imalo pozanje opus Claptona kristalno jasno. S druge strane imamo J.J. Calea glazbenika kojeg neizmjerno cijenim i poštujem ne samo zbog Cocaina i After Midnight, već zbog cjelokupnog doprinosa američkoj glazbenoj sceni. Ovaj sudar velikana ipak je malo više otišao na stranu J.J. Calea, koji je i potpisao većinu kompozicija na albumu The Road To Escondido, Clapton je potpisao dvije skladbe, dok jedna tema potječe od legendarnog bluzera Brownie McGheea.

Jednostavno ne želim izdvajati niti jednu kompoziciju, jer to nema smisla, već mnoge dodjeljene visoke ocijene albumu The Road To Escondido govore u prilog tome, da album jednostavno traži da se ga sluša u cijelosti. I opet nećete moći preskočiti niti jednu temu. Svaka pjesma ima svojih čari od glavne teme, preko aranžmana, to prezentacijske vrijednosti i kvalitete, što posebno možemo zahvaliti zaista fascinantnim gostima, koji su dali svoj doprinos ovom izvrsnom albumu. Povorku tih gostiju, među ostalima, čine: Taj Mahal, Derek Trucks, Billy Preston, Albert Lee uz... već standardne suradnike kao što su: Doyle Bramhall II, Nathan East, Pino Palladino i drugi…ma, zaista probrana i fantastična ekipa glazbenika.

Ma, što napisati? Ljudi, Eric Clapton i J.J. Cale zajedno su snimili studijski album The Road To Escondido to jednostavno vrijedi čuti i album The Road To Escondido jednostavno morate imati u svojoj fonoteci.

Mladen Lončar - Mike

Hits 548
Back Home « Back Home Eric Clapton Albumi Kronologija Live from Madison Square Garden » Live from Madison Square Garden

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42