facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2011
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Četvrtak, 15 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 44:24
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2011
Država SAD
Etiketa DGC Records
Catalog Number B0015196-02
Edition details Datum objave: 25.1.2011.; Snimano: 2010.; Produkcija: Jacquire King
Tags Cold War Kids

Review

Nisu bezveze Cold War Kids uzeli producenta Kings of Leon za najrecentniji album. Bila je to upravo savršeno efikasna injekcija za značajno uvećanje fan baze, naslove u NME-u i nešto veće festivalske stejdževe. Last-minute ubrizgavanje epičnosti i blještavila u zvuk benda kojem prijeti utapanje u bespućima sličnih i koji zbog izblijedjele kreativnosti već ostaje bez daha. Uostalom, kad Black Keys ili Arcade Fire naprave nešto slično, to bude superkul, ne?

Storyline nije tako nepoznat: u spomenutim bespućima pod «indie-rock» kišobranom nekom se svidio bend blues i soul prizvuka sa kršćanski nastrojenim tekstovima, ubrzo dobiva recenzije na pravim mjestima, turneje s pravim ljudima i dva full-lengtha. No eto, to nije bio početak uspona (u smislu definiranja i razvijanja svog zvuka do nečeg prepoznatljivog i posebnog) nego iscrpljivanje inspiracijskih zaliha.

A onda uskače producent Only By The NightiCome Around Sundown.

Svoje «zašto, o zašto?», iako je jednako besmisleno kao i traženje i trošenje riječi na ovaj bend, upućujem publici koju su (naravno) (nažalost) pronašli, i koja je zagrizla. 

Novi producent – novi album – novi zvuk, zapravo potpuno odricanje onog sirovijeg i gorkijeg starog, i svrstavanje u red čekanja svih onih over-produciranih MTVjevski-indi-rok svirača za koji stadionski nastup prije Coldplaya ili Kings of Leon. Mine is Yours je kolekcija prenaglašeno (fejkano, jel) emocionalnih himnica za baš onako stadionsko sing-alonganje. Tekstovi su svedeni na jadno priglupe, inspiracijske zalihe zjape prazne i tu praznoću glossy pop zaokret ne uspjeva prikriti. Ishod? Očito, nepodnošljivo napornih četrdeset i četiri minute zvučnog zapisa.

Danijela Kovačec

Hits 919
Cold War Kids Albumi Kronologija Hold My Home » Hold My Home

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma