facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2014
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Četvrtak, 23 Listopad 2014
Žanr Pop-Rock
Length 38:32
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2014
Država SAD
Etiketa Downtown, V2
Catalog Number 70397
Edition details Datum objave: 21.10.2014.; produkcija: Lars Stalfors i Dann Gallucci; snimano: 2013. - 2014.
Tags V2 Cold War Kids Downtown Lars Stalfors Dann Gallucci

Review

Cold War Kids, široj publici već dobro poznati indie rockeri iz Kalifornije, u još jednoj glazbenoj godini što se bliži svome kraju počastili su nas novim albumom Hold My Home.  Uz inspiraciju koje zasigurno nije nedostajalo album nasljeđuje svog prethodnika Dear Miss Lonleyhearts uz samo skromnih godinu razlike, očitujući time ambiciju grupe prema vlastitom progresivnom rastu. Dok iza sebe broje uz spomenute čak 3 studijska albuma, a čija se prisutnost bilježi na scenu od 2004. godine, do sadašnjeg dana postigli su njima tek osrednji uspjeh. Pa tako tek njihov Mine Is Yours iskače kao mjerilo stvarne mogućnosti  ove grupe, gdje uz solidan tekst i zarazan ritam iskazuju se glazbenoj kritici u do tada najpozitivnijem svijetlu. Možemo reći kako se uz svoje glazbene uspone te padove i dalje uvelike traže u okvirima glazbe koju stvaraju, neupitno težeći prema onoj velikoj prilici koja će ih lansirati u vode globalnije popularnosti. Pa tako nakon solidnog prethodnika, Hold My Home nastupa kao enigma po pitanju očekivanja.

Zvuk samog albuma dočarava sasvim solidno headliner pjesma All This Could Be Yours,  gdje se uz catchy upbeat ritam postavlja ugođaj za sve što dolaze. Možda i u tome leži ujedno i najveći problem ovog albuma, koji postaje očit već nakon prvog preslušavanja; repetativnost. Tek pokoja pjesma ovdje izlazi iz okvira što biva zadan na samome početku albuma, time ga ultimativno lišavajući elemenata glazbene eksperimentacije, pa čak i one duboke usađene emotivne iskrenosti koja je ovdje kako bi prenjela neku poruku. Na tome mjestu pronaći ćemo solidan zvuk koji uz spomentu stagnaciju ipak pronalazi poneki uspon. Pa tako Flower Drum Song donosi fuzzy zvuk koji nas na trentuke vraća u neke 70-e godine uz više nego zarazan hook. Dok se time tek pomalo diže sveukupan dojam, ovaj album još daleko mora otići da bi dostigao neke od svojih prethodnika.  Nadalje, od ugodnih iznenađenja dolazi nam i minimalistički nastrojena Harold Bloom koja vrlo vrjerojatno i predstavlja najveći kontrast u albumu sa svojim clean vokalom te ugodnim zvukom klavira koji ujedno očituje najveći kontrast od ostataka pjesama koji ćemo pronaći. Svakako vrijedi izdvojiti ovdje i čistu produkciju koja je zasigurno vrijedna hvale, gdje sa čistim zvukom instrumenata se time više stavlja naglasak na ritam više nego na tekstualni dio pjesama. Kroz pukotine se provlači  ugodno progresivna Drive Desperate dok Hear My Baby Call  iziskuje polagani oproštaj od albuma uz snažniji, gotovo proganjajući filmski ugođaj.

Napostljetku, možemo zaključiti kako se Cold War Kids nisu makli znatno sa mjesta gdje su stali sa prošlim ablumom. Dok je ovo ostvarenje daleko od toga da ga možemo nazvati lošim, ipak mu nedostaje određene progresivnosti te strasti da bi ostavio znatniji utisak na kritiku i publiku. Dok nema sumnje da ova grupa ima u sebi potencijala napraviti odličan album, ovaj ipak podbacuje, ponajviše kada je u pitanju sam glazbeni izričaj. Neupitno je kako im čista produkcija te catchy beat na velikoj većini pjesama svakako igraju u korist, no to sve pada u vodu kada dolazi shvaćanje činjenice da album na posljetku nema što za poručiti svojoj publici. Uz snažnu dozu minimalizma koju možemo pronaći na coveru albuma, djeluje kao da se veoma malo u međuvremenu promjenilo. Pa tako nakon preslušavanja albuma Cold Wars Kids ostavljaju pomalo gorak okus u ustima, uz koji strpljivo isčekujući onaj veliki boom, izlazak iz sfera navike na globalnu pozornicu.

Branimir Hrženjak

Hits 1757
Mine is Yours « Mine is Yours Cold War Kids Albumi Kronologija L.A. Divine » L.A. Divine

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma