facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Ultimate Collection

Bookmark

Data

Released Travanj 2008
Format Kompilacije
Vrsta Rock
Dodano Nedjelja, 06 Studeni 2011
Žanr Rock
Length 2:27:06
Broj diskova 2
Edition date 2008
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Tags

Review

 

Još jedno izdanje u nizu The Ultimate Collection je izdanje pjesama Daleke obale. Kao i za sve ostale izvođače koji su imali čast da njihove pjesme budu izdane na ovakav način, izdanje se sastoji od dva CD-a.
 
 
Nažalost, grupa Daleka obala ne djeluje od 2001. godine, kada su se sporazumno rastali, navodno zbog problema pjevača Marijana Bana s alkoholom kojeg se do danas nije riiješio. Svojevrsna potvrda glasina da Marijan Ban ima problema s alkoholom se poklopila s vremenom pisanja ove recenzije, naime, navodno se 8. lipnja pokušao ubiti zarivši si nož u trbuh.
 
Članovi Daleke obale su bili Marijan Ban - pjevač, Jadran Vušković - vokal, gitare, Zoran Ukić – bubnjevi, Boris Hrepić - bas, usna harmonika, vokal, Bogo Šoić Mirilović - klavijature, gitara, vokal. Grupa Daleka obala je prvi koncert održala u kinoteci "Zlatna vrata" u Dioklecijanovoj palači u Getu, 27. studenog 1988. godine, a prekinuli su suradnju početkom rujna 2001. godine. Uz Bana su iz grupe izašli Jadran i Bogo te su nastavili kao Marijan Ban i ostali, dok su Zoki i Hrepa nastavili su raditi pod imenom The Obala.
 
No ajmo sad malo više o ovom izdanju. Ovo izdanje je zapravo sinteza njihovog rada i sadrži 46 pjesama s albuma Daleka obala, Ludi mornari dolaze u grad, Mrlje, Morski pas, Di si ti te 1999-2000. Tu su njihovi najveći hitovi poput pjesme Četrnaest palmi, Tonka, Roza, Daleka obala, Ti nisi tu, od mora do mora, Marica, Morska vila, pa do onih pjesama koje su nastale i bile hitovi pred sam kraj njihovog postojanja poput Sa" mi je ža" i Ruzinavi brod.
 
 
Meni se uvijek sviđao taj njihov dalmatinski pop - rock zvuk, vesele melodije, zanimljivi, a zapravo tako obični tekstovi i naravno, Banova interpretacija koja je uvijek oduševljavala, iako to uglavnom nisu bile vokalno prezahtjevne pjesme. Svakom fanu će se ovo izdanje svidjeti, prisjetiti ga na razne fešte na kojima je to slušao i podsjetit na neka druga vremena.
 
Nives Banjšak
Hits 1826
Daleka obala Kompilacije Kronologija Greatest Hits Collection » Greatest Hits Collection

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma