facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2020
Format Albumi
Vrsta Post-rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Utorak, 02 Lipanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 51:45
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2020
Država Europa
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 1.2.2020.
Tags Da Voile

Review

Poznato je da se jedna druga pandemija sasvim drugačijih konotacija odavno proširila zemaljskom kuglom.

Rock je ime koju su joj nadjenuli.

Na svom globalnom putovanju „svratila“ je u daleku Bjelorusiju gdje službeno „nema“ pandemije, gdje se nogomet igra tutta forza, pa je tako u Minsku „zarazila“ ovog glazbenika koji je obzirom na okolnosti sam sebi kazao: „Gnjiti ili biti“, te je svoje fikcije, snove uspješno i interesantno izrazio kroz instrumentalnu podlogu baziranu na post rocku, kao kosturu na kojem svojim umijećem izgradio mišično tkivo i kožu kojom je omotao svoje zavidne glazbene sposobnosti. Naime Da Voile je one man band, sve instrumente je sam odsvirao.

Poznato?

Siguran sam da će vam prvo na pamet pasti Mike Oldfield sa svojim remek djelom „Tubular Bells“, iako nikakva usporedba između ova dva uratka zaista ne postoji osim u inicijalnoj ideji.

Ujedno je to dokaz da snažno emocionalna, vrlo atmosferična glazba, dobro odsvirana i producirana, koja se može konzumirati na više načina i u više prilika, nema isključivu pripadnost West Worldu (dakako ne onome iz HBO produkcije).

Obzirom na instrumentalni karakter materijala, te pomanjkanje versa, problem recenziranja postaje izrazit, te se treba usmjeriti prvenstveno na građenje atmosfere koja je kroz svoju slavensku nostalgičnost prisutna na gotovo cijelom albumu sa dominantnom električnom gitarom u nekim ponavljajućim akordima , kao i intervalima na meni nepoznatim žićanom instrumentu (vjerojatno nacionalnom) koji kroz eho efekte sugestivno podsjeća na ruski glazbeni kolorit, da bi naprasni upadi odvukli atmosferu prema hard rock/metal konotacijama.

Glazbu je naizgled apsurdno dijeliti na dobru ili lošu, prije bi je trebalo dijeliti na zanimljivu i dosadnu. A glazba koju nam ponudio ovaj umjetnik sigurno spada u zanimljivu.

Đorđe Škarica

Hits 756

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma