facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Funk / Soul blues
Dodano Ponedjeljak, 08 Studeni 2021
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država Australia
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 17.9.2021.; producenti: Lachy Doley i Kieran Collings; snimano: 21.4.2021. - Studios 301, Sydney
Tags Lachy Doley Kieran Collings

Review

Na svoj 43. rođendan, 21. travnja, ovaj australski "Hammond Wiz" snimio je svoj novi album "Studios 301 Sessions", koji je snimljen, onako, iz prve, uživo pred malim brojem publike. Njih tek 20 imalo je sjajnu priliku uživati u glazbi, koju izvodi čak 13 sjajnih glazbenika. "Studios 301 Sessions" u vlastitom izdanju izvodi Lachy Doley.

A materijali su stigli, ali ja nisam obraćao pozornost i tako je to stalo od 5. rujna, a onda… Te večeri nekako sasvim slučajno pokrećem i ovu glazbenu priču i moje spoznaje i sve moje stečene i naučene norme padaju jedna za drugom u vodu i odlaze u nepovrat. U čudu stojim nasred sobe, slušam i gledam i jednostavno ne vjerujem. Moj šok je još jači i snažniji kada otkrivam da Lachy iza sebe ima već sedam albuma! Pa kako mi je promaknuo ovako sjajan glazbenik i ljudi koji s njime rade? Nema objašnjenja, nema odgovora, samo nevjerica i začuđeni pogled u nebo… ma, nije mi se to ponovno dogodilo… nije moguće!

Lachy dolazi iz daleke nam Australije, iz Sydneyja. A tko je on? Dragi moji "blues, rock and music lovers", Lachy Doley je glazbenik koji svira klavijature na zadnjem albumu Joea Bonamasse. On je glazbenik koji bio na turneji s Rogerom Watersom iz Pink Floyda i već po tome možete vidjeti i znati o kakvom se glazbeniiku ovdje radi!

Glazba koju nam prezentira na albumu "Studios 301 Sessions" prosto je nevjerojatna, osobita i jedinstvena. Ta glazba kao da nije ovozemljska, sve ono što utjelovljuje ovaj izuzetan glazbenik samo je dio njegovog bogatog arsenala, njegovog nadahnutog pristupa ovoj glazbi i to postaje jednostavno tvoj, moj i zapravo naš glazbeni svijet u kome tako lijepo, ugodno i bez stresa živimo, uživamo i jednostavno ne želimo da sve to ne prestane!

Nema veze radi li se o obradama ili originalnim skladbama, Lachy Doley jednostavno razvaljuje sve oko sebe. On ne čini to smišljeno, njega pjesma nosi, on je razgrađuje i izvodi kao da mu je to zadnje što će učiniti. Nema veze jesu li to brze stvari ili balade, Lachy u svima jednostavno sve ostavlja bez daha.

Ako slučajno niste naišli na ovog glazbenika sada vam je jedinstvena prilika da se upoznate sa "Studios 301 Sessions", kojeg potpisuje Lachy Doley. Doista iskreno i duboko vjerujem da će vam donja vilica pasti na pod i da ćete ostati u stanju blagog šoka. Priča koju već dugi niz godina prezentira ovaj australski glazbenik sjajno ide u sve ono što mi volimo i zato ne dvojite niti sekunde i potražite ovaj odličan album! Provjerite zašto ga nazivaju "Jimi Hendrix Hammond orgulja".

Mladen Lončar - Mike

Hits 294

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma