A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2005
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Dance-Rock
Dodano Utorak, 27 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 49:52
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2005
Država EU
Etiketa Epic
Catalog Number EPC 517920 7
Edition details Datum objave: 11.10.2004.; Snimano: Sphere Studios, London, 2001.-2004.; Produkcija: Duran Duran, Daniel E. Catullo III, Nile Rodgers, Dallas Austin, Don Gilmore i Mike Clink
Tags

Review

Astronaut je , uz album Vertigo, najbolji album skupine Duran Duran, koja se na njemu vjerojatno posljednji put okupila u originalnoj postavi. Kriza 90-tih godina koju su prouzročili krajnje sumnjivi albumi Medazzaland i Pop Trash (sa kojih su preživjele jedino pjesme Electric Barbarella i Out Of My Mind) konačno je okončana albumom koji je nakon punu 21-u godinu okupio originalnu postavu Duranovaca.

Uvodni single (Reach Up For The) Sunrise optimistični je hit kakav bend nije vidio već dugo vremena, a u sličnom ritmu je napravljen i ostatak albuma. Duranovci su se u potpunosti posvetili vlastitom izvornom zvuku, kombinirajući vješto klavijature Nicka Rhodesa i gitaru Andyja Taylora kao svježu pozadinu kvalitetnim i poletnim tekstovima.

Want You More! žestoki je hit koji nikako ne zalazi u granice rock and rolla, već se zadržava na popu kao krajnjem odredištu. Iste je karakteristike i zanimljiva Astronaut, dok je What Happens Tomorrow ležerna pop balada koja se, paradoksalno, uklapa u krajnje optimističnu tematiku cijelog albuma.

Govoreći o pozitivnim vibracijama koje se šire na cijelom albumu, neizostavno valja spomenuti i pjesme Nice i Taste The Summer. Bedroom Toys manje impresionira ponešto kontroverznom tematikom, a više ležerno obrađenim pop pristupom.

Duranovci su očito znali što su htjeli, iako su se baladama vratili sa pjesmama na ostatku albuma, no teško da će se one svrstati u tugaljive klasike kao što su Come Undone i Ordinary World, tako da pjesme Finest Hour, Chains i Point Of No Return odišu upbeat ritmom. Astronaut je najlakše opisati kao davno izgubljeni album Duran Durana, kojega kao da snimili prije 20 i nešto godina te sad izdali. Rijetke su prilike u kojima je takav povratak moguć, no glazbena publika se neizbježno promijenila tako da Astonaut nije primljen sa ovacijama i entuzijazmom kojega zaslužuje.

Goran Hatala

Hits 1480
Duran Duran Albumi Kronologija Red Carpet Massacre » Red Carpet Massacre

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici