facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Live at Red Rocks


Bookmark

Data

Released Studeni 2016
Format Albumi
Vrsta Nu metal / Alternative metal / Rap-Metal
Dodano Utorak, 21 Veljača 2017
Žanr Heavy Metal
Length 1:04:42
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2016
Država Europa
Etiketa Reprise Records
Catalog Number 9362-49155-1
Edition details objavljeno: 18.11.2016.; snimano: snimano: 15.8.2016. - Red Rocks Amphitheatre (Morrison, Colorado)
Tags Reprise Records Disturbed

Review

Live albumi su jedna od najboljih potvrda veličine benda i njegove važnosti pa je tako bilo logično da i velikani metal scene Disturbed nakon više od dva desetljeća djelovanja, a potom prekida hiatusa albumom Immortalized iz 2015. godine, obilježe novi vrhunac stvaralaštva još jednim takvim izdanjem. Zadnji live album ovog benda izbačen je 2004. godine, a prošlogodišnji Live at Red Rocks snimljen je na jednom od najboljih koncerata velike turneje koja je promovirala gore spomenuti Immortalized.

Sam početak albuma i ljude koji vrište je malo teško slušati bez vizualnog osjetila koje bi popratilo njihove reakcije i cijeli show koji se vjerojatno dogadao na pozornici, ali za Disturbedovu energiju nije potrebna nikakva slika – nju osjetimo čim započine Ten Thousand Fists s istoimenog albuma.

Teško je popratiti ili napisati nešto već nenapisano za sve hitove koji su se našli na ovoj setlisti počevši od pjesme Prayer pa sve do Stupify, Stricken i Indestructible. Naravno nisu zakinute ni stvari s novog albuma kao što je The Light i The Sound of Silence koja je bez prevelike subjektivnosti jedna od najboljih obrada metal i rock bendova ikada. Ovdje je jedina mana što ne postoji kvalitetna snimka s koncerta na kojoj bi mogli vidjeti upaljače koje svi prisutni na Drainmanov poticaj drže u zraku i vizualno pridonose snažnoj auditivnoj atmosferi.

Važno je napomenuti i kako je zvuk na cijelome albumu odličan, možda i preodličan, što i nije tako pozitivna stvar ako uzmemo u obzir da je ovo „live“ album na kojemu bi mix i mastering trebali biti pristuni u što manjim količinama - posebice za bend kojemu gotovo nitko ne prigovara za zvuk na koncertima. Mješanje zvukova publike s instrumentalom također je odrađeno pomalo neprofesionalno i upitno na određenim djelovima. Navedeni problem malo oduzima od cjelokupnog dojma koji je inače izuzetno pozitivan.

I za kraj, čime bolje završiti Disturbedov koncert nego Down with the Sicknessom? Ostvarenje koje je Disturbed lansiralo na poziciju jednog od najvećih nu metal bendova na ovom je izdanju izuzetno moćno s nekoliko izmjena u aranžmanu koje su se dogodile u proteklih 15 godina. Na samom početku i poznatom Draimanovom „oh wah ah ah ah“ slušatelju se može učiniti kako pjevač pomalo gubi glas, ali svaki drugi dio pjesme poništava takvo suludo mišljenje. Na samom kraju se samo možemo pridružiti publici koja izvikuje ime benda diveći se kvalitetnoj izvedbi i izuzetnoj karijeri američkih velikana.

Tomislav Kiš

Hits 492
Asylum « Asylum Disturbed Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42