facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2010
Format Kompilacije
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 18 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 1:03:17
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2010
Država USA
Etiketa Capitol Records
Catalog Number 5099964263328
Edition details Objavljeno: 19.7.2010.; produkcija: Courtney Taylor-Taylor; snimano: 1995. - 2007.
Tags The Dandy Warhols Courtney Taylor-Taylor

Review

O ukusu Davida Boweija bespredmetno ke raspravljati, no zašto je The Dandy Warholse pozvao da mu budu predgrupa 2003. za the Reality Tour je jasno samo njemu. Za sve ostale, Warholsi su bend koji prepoznaju iz televizijskih reklama i teen serija. Prema prodajama albuma se lako da zaključiti da to prepoznavanje nikad nije prešlo u poznavanje. Balansirajući tako između undergrounda i masovne pamtljivosti, The Dandy Warhols nisu nigdje ostali predmet trajnijeg interesa. Stoga je interesantno poslušati njihovu kompilaciju i zapitati se – kako su uopće opstali 17 godina?
 
Daleko od tog da Warholsi stvaraju lošu glazbu, no bilo je i boljih bendova čiji su članovi noćni koncertni život ipak morali zamijeniti onim manje zanimljivim, radnim. Činjenica dugog glazbenog staža pogotovo čudi ako u obzir uzmemo da su The Dandy Warhols reciklažan bend. Nikad nisu razvili vlastiti, prepoznatljivi zvuk, a kroz cijelu karijeru su bili oslonjeni na pjesmarice Velvet Undergrounda i Rolling Stonesa. No, svo čuđenje na stranu, Warholsi su imali barem nekoliko pamtljivih singlova koji su očito bili dovoljni da se plaćaju računi i pune koncertne dvorane.
 
Ono što su Warholsi najbolje radili su bili veseli brojevi čije su baze bile ležeran stil života, droga, seks i prijateljski odnosi. Na tim idejama su građeni i najveći hitovi poput Bohemian Like You i We Used to Be Friends, no Warholsi su imali i zabavnije pogotke u tom smjeru - treš elektroniku Scientista i sjajnu pljusku hipsterima kroz Not If You Were The Last Junkie On Earth.
 
Paralelno s time su pokušavali biti misaoni i samim time bili mnogo manje interesantni. Good Morning je tako mješavinom svjesno/nesvjesno i znatno produbljenim Taylorovim vokalom graničio s pozerštinom, dok je Godless kroz, za Warholse atipičnu temu emocionalne sakatosti jednostavno ponovio prethodnikove akorde. Jedina spora uspješnica bila bi The Last High kao dobra analiza uživanja u vlastitoj seksualnosti.
 
No, vremena plaža i neobavezne zabave su prošla. Posljednje pjesme ove kompilacije su svjedočanstva ostarjelih partijanera, uspoređivanje ekstrema života – onog u bendu i onog u obitelji te savjeti mladima. Slaganjem pjesama The Capitol Years nekako više ostavlja dojam zaokruživanja ukupne karijere nego izučavanja jedne njene etape. I bolje bi bilo da je tako: ne impresivni za ozbiljnije krugove, preizlizani za one ležernije, The Dandy Warhols više nemaju kud. Neka slobodno odu u mirovinu, za nostalgične tu su reprize OC-a ili Veronice Mars.
Hits 1520

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma